De meeste ongevallen op de werkvloer gebeuren aan het einde van de dag, als de vermoeidheid toeslaat. Een goede veiligheidsschoen biedt daarom niet alleen bescherming, maar houdt de drager ook fit en alert. Dat is het uitgangspunt van The Energy Footwear van Bata Industrials. Een totaalconcept dat uitgaat van een volstrekt nieuw, ergonomisch en biomechanisch verantwoord schoenontwerp: Walkline®Inside.

Bata Industrials lanceert een revolutie in schoenontwerp Walkline®Inside

The Energy Footwear is een totaaloplossing die bestaat uit schoenen, inlegzolen en sokken. Ze zijn zo op elkaar afgestemd dat ze elkaars beschermende, ondersteunende, ventilerende en vochtregulerende eigenschappen aanvullen en versterken, in de meest uiteenlopende werkomstandigheden. Zo kent de Bata sokkencollectie zowel Thermo als Cool sokken, ieder met een eigen, unieke mix van materialen en ontwerpkenmerken. Ook de inlegzolen kennen slimme design features.

Walkline® Inside
De veiligheidsschoenen binnen The Energy Footwear kennen een volstrekt nieuw ontwerp: Walkline®Inside. Bata Industrials ontwikkelde dit revolutionaire ontwerp in nauwe samenwerking met de Noorse wetenschapper Terje Haugaa, autoriteit op het gebied van biomechanica. Haugaa verricht al decennia onderzoek naar veiligheidsschoenen als factor bij voet-, knie-, been- en heupproblemen. Een op de drie werknemers in de industrie blijkt specifieke klachten te ondervinden als gevolg van schoenen die de biomechanische functies van de voet belemmeren. Het gevolg? Medewerkers die zich niet fit voelen, pijn lijden en dus niet optimaal functioneren. Oplopend ziekteverzuim en toenemende kosten voor symptoombestrijding middels fysiotherapie en podotherapie.

Revolutionair ontwerp
Veiligheidsschoenen met Walkline® Inside geven de voet alle vrijheid om natuurlijk te bewegen. Ze beschikken daartoe over zeven unieke ontwerpkenmerken.

Drie-wijdte systeem
Iedere voet is anders. Ook qua breedte. Een schoen mag niet te ruim zijn, maar ook niet te krap. Vandaar het drie-wijdte systeem in Walkline®. Door meerdere wijdtes hebben veiligheidsschoenen altijd de perfecte pasvorm.

Natuurlijke leest
De meeste veiligheidsschoenen gaan uit van een gezwaaide leest die de voet in een verkeerde gewrongen houding forceert. Daardoor neemt het schok dempend vermogen van de middenvoet sterk af. Walkline® Inside heeft een rechte leest, die de voet alle ruimte geeft om schokken tijdens het lopen op natuurlijke wijze op te vangen.

Driedelig schokdempingsysteem
Schoenen met Walkline® Inside hebben een driedelig schokdempingsysteem, dat bestaat uit Tunnelsystem®,  cambreur en tussenzool. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de schoen de klappen opvangt en dat de gewrichten zoveel mogelijk worden ontlast.

Voetslot
Een traditionele sluiting trekt de bovenzijde van de schoen stevig tegen de wreef. Hierdoor wordt de voet belemmerd naar beneden te veren. Walkline® Inside heeft een sluitsysteem dat de schoen vast tegen de hiel trekt. Door de hoek van de veters en de vorm van de schoen kan de middenvoet vrijer en natuurlijker bewegen.

Dynamische zool
Walkline® heeft een zool met verschillende hardheden. Doordat de zolen op precies de juiste plaatsen van hardere en zachtere delen zijn voorzien, ontstaat een perfecte balans tussen schokdemping, stabiliteit en ondersteuning van de natuurlijke afrolbeweging van de voet.

Flexlines
De Walkline® Inside zool is voorzien van Flexlines, die exact de natuurlijke buigzone van de voet volgen. De zool geeft op de juiste plaatsen mee en dat kost dus minder energie. Minder vermoeiend en dus minder kans op ongelukken.

Anti-slipzolen
Verschillende ondergronden vragen om verschillende zolen. Walkline® Inside houdt hier rekening mee. Er zijn verschillende combinaties van materialen en profielen die zorgen voor optimale grip op allerlei soorten ondergrond.

Wetenschappelijk onderzoek
Walkline® Inside is het resultaat van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek volgens verschillende methodieken. Naast uitgebreide enquêtes zijn dat klinisch functieonderzoek,  datapedografie (waarbij een speciale inlegzool zes maanden lang de voetafdruk registreert) en laboratoriumtests op een digitale drukplaat. Alle metingen tonen aan dat Walkline® Inside de biomechanische functies van de voet optimaal ondersteunt. Onder medewerkers die gedurende zes maanden op veiligheidsschoenen met Walkline® Inside liepen, daalde het percentage schoen gerelateerde voetproblemen aanzienlijk. Bovendien vindt 94% van de testgroep de schoenen lekker zitten en prettig om in te lopen.

Levering
Bata Industrials is gestopt met de productie van een belangrijk deel van het BS2000 en het NATURAL assortiment. Alle actuele TRAXX-modellen blijven geheel ongewijzigd en
onvoorwaardelijk in het assortiment beschikbaar. Dit geldt ook voor de ‘Executive line’
onder de naam ‘WALLSTREET’ en de dames veiligheidsschoenen onder de naam ‘ELEGANCE’. Dit omdat nieuwe vergelijkwaardige opvolgers pas later dit jaar beschikbaar komen dan wel ter completering van het maatassortiment.
De keten is op dit moment natuurlijk nog gevuld met voorraad van de oude modellen. Pas als deze op is, zal overgeschakeld worden naar nieuwe modellen. Intersafe verzorgt dit altijd in overleg met uw vaste Account Manager of Customer Service medewerker.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker, T +31 (0)78 618 14 00 of E info@intersafe-groeneveld.nl.