Oplossingen

Het is onze ambitie om onze klanten te helpen hun veiligheidsprestaties op een compliant en kostenefficiënte manier te maximaliseren. Hiervoor hebben we de Integral Safety & Health Circle ontwikkeld. Deze cirkel stelt de stappen voor die u kunt doorlopen om een veilige en productieve werkomgeving te realiseren.

chart-svg Created with Sketch.
Nulmeting

Stel het niveau en de diversiteit van de risico’s vast.

Specificatie en selectie

Bepaal welke PBM nodig is.

Bestel- en uitgifteproces

Juiste PBM's, juiste moment, juiste plaats, voor de juiste persoon.

Instructie, keuring en onderhoud

Zorg dat de PBM correct gedragen en onderhouden worden.

Cultuur en gedrag

Veilig werken vraagt meer dan de juiste PBM.

Nulmeting

Hoe zorgt u voor een continue veilige en gezonde werkomgeving voor u en uw medewerkers? De nulmeting is bedoeld om eventuele gezondheids- en veiligheidsrisico’s van medewerkers binnen de organisatie vast te stellen. Op basis van de analyse kan de vereiste selectie van PBM voor de betreffende taak in een bepaalde werkomgeving bepaald worden.

Voor zowel het uitvoeren van risico analyses en inventarisaties als onderzoek omtrent gevaarlijke stoffen heeft Intersafe een samenwerking met RPS.

RPS beschikt zowel over gecertificeerde arbeidshygiënisten, veiligheidskundigen en arbeids- & organisatie-deskundigen als eigen laboratoria behorend tot de Nederlandse top voor arbeidshygiënisch-, milieutechnisch- en asbestonderzoek.

Samen met RPS gaan wij met klanten actief op zoek naar manieren om complexe zaken makkelijker te maken.. 

Meer weten?
Specificatie en selectie

Het individuele risico is afhankelijk van de taak die de medewerker uitvoert op een specifieke locatie, welke omgevingsfactoren daar een rol in spelen en natuurlijk welke persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) worden gedragen.

De RI&E dient zodoende als uitgangspunt voor de specificatie en selectie van persoonlijke beschermingsmiddelen. 

Vervolgens wordt de keuze voor de juiste PBM bepaalt door de combinatie van processen, mensen en systemen binnen uw organisatie.

Zo moeten PBM zoals veiligheidshelmen-, handschoenen en stofmaskers met een relatief korte levensduur, snel op locatie beschikbaar zijn en hebben op basis van omgevingsfactoren een trend in afname aantallen. Ook voor persoonsgebonden artikelen zoals op maat gemaakte of bedrukte werkkleding of bijvoorbeeld veiligheidsschoenen met orthopedische zooltjes, heeft Intersafe een passende oplossing.

Ons productassortiment omvat alle soorten PBM, veiligheidsmiddelen en hygiëne producten om uw mensen te beschermen tegen de veiligheidsrisico’s waaraan ze blootgesteld worden. Bekijk onze webshop en vraag een inlog aan. 

Webshop
Bestel- en uitgifteproces

Employee Safety Manager (maatgebonden PBM’s)

Om ervoor te zorgen dat de juiste PBM op het juiste moment bij de juiste persoon worden bezorgd, heeft Intersafe een aantal innovatieve bestelmethoden en logistieke kanalen ontwikkeld. Door eindgebruikers te betrekken bij het bestel- en bezorgproces, kunnen we in grote mate bijdragen aan de acceptatie van PBM en de bereidheid om ze te dragen. Via het online platfom Employee Safety Manager kunt u pakketten per medewerker laten bestellen en bezorgen.

Employee Safety Manager (brillen)

Met de Employee Safety Manager  kunt u het volledige orderproces van correctieveiligheidsbrillen en beeldschermbrillen online uitvoeren en volgen. Uw medewerkers kunnen zowel op locatie als bij het servicenetwerk een bril laten aanmeten en uitleveren, binnen de door u opgegeven voorwaarden. Iedereen wordt via notificatie e-mails continu op de hoogte gehouden van de voortgang van het proces.

Employee Safety Manager (Maatgebonden PBM's)
Instructie, keuring en onderhoud

Hoe zorg je er voor dat medewerkers de voorgeschreven persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) op de juiste manier dragen? Een persoonlijk beschermingsmiddel bereikt alleen zijn doel als het correct wordt gedragen en onderhouden. Met specifieke opleidingen en trainingen over hoe een persoonlijk beschermingsmiddel gedragen, onderhouden maar ook schoongemaakt moeten worden, kunt u er voor zorgen dat PBM correct en veilig worden gebruikt. Daarnaast bieden wij een professionele mogelijkheid tot Face Fittesten op locatie waarbij getest wordt of een masker goed afsluit en onderhouden wordt.

Het uitvoeren, up-to-date en inzichtelijk houden van de vereiste keuringen en het onderhoud van arbeidsmiddelen, BHV-middelen en PBM kunt u efficiënter doen met behulp van de online tool MatMan. Bekijk de website en vraag meer informatie aan.

MatMan
Cultuur en gedrag

PBM dragen is één ding, veilig werken vraagt nog iets meer. Samen met u werken we aan het verhogen van veiligheidsbesef en gedragsverandering. Dit bereiken we door o.a. verschillende innovatieve mogelijkheden zoals toolboxen, workshops, al dan niet met acteurs, e-learning, virtual reality ervaringen en een SafetyApp. 

 

 

SafetyApp
Stay close to us at