Intersafe biedt een ruim assortiment aan veiligheidsbrillen inclusief veiligheidsbrillen op sterkte. Deze brillen bieden draagcomfort en bescherming voor iedere werknemer. Onze veiligheidsbrillen op sterkte voldoen aan de EN 166:2001-norm voor veiligheidsbrillen.

ESM Email campagne afbeelding

Wanneer heb je een veiligheidsbril op sterkte nodig?

In veel werksituaties kunnen de ogen worden blootgesteld aan verschillende soorten risico’s, waarbij verwondingen aan de ogen kunnen plaatsvinden. Voorkomende risico’s zijn:

  • mechanische risico’s zoals stoten, rondvliegende deeltjes met hoge snelheid, stof, splinters, perforatie door scherpe of puntige voorwerpen;
  • thermische risico’s zoals vloeibare metalen deeltjes, cryogene vloeistoffen of ijsdeeltjes;
  • stralingsrisico’s zoals bij laswerkzaamheden door IR- en UV-straling, laserstraling, hittestraling, ioniserende straling of zonnestraling of door
  • chemische risico’s zoals bijtende of toxische stofdeeltjes, vloeistoffen, gassen, dampen of aërosolen.

Op basis van de Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E) wordt de juiste en meest doelmatige veiligheidsbril aanbevolen om je te kunnen beschermen tegen mogelijk impact.

Levensduur veiligheidsbril op sterkte

De levensduur van een veiligheidsbril op sterkte wordt voornamelijk bepaald door de ernst van het gevaar, het aantal keer dat de bril aan het gevaar wordt blootgesteld en de omstandigheden op de werkplek van de drager van de bril.

Mogelijke schade kan ontstaan door krassen op de lenzen. Een ander gevaar schuilt in blootstelling aan UV-straling en andere omstandigheden die het verouderingsproces in gang zetten. Gevolg is dat de beschermende werking verminderd.

Vervanging

Het Arbeidsomstandighedenbesluit geeft in artikel 8.3 aan dat de noodzakelijke vervanging van persoonlijke beschermingsmiddelen tijdig plaats moet vinden om deze de juiste bescherming te laten bieden. Een veiligheidsbril op sterkte van Intersafe moet iedere 3 jaar worden vervangen. Om oogklachten te voorkomen en optimale veiligheid te borgen, raden wij aan om ieder jaar een oogmeting uit te voeren om ervoor te zorgen dat u en/of uw medewerkers een veiligheidsbril met de juiste sterkte draagt.

U kunt uw werknemers een veiligheidsbril op sterkte aan laten meten bij een opticien naar keuze binnen ons ruime netwerk van ca. 800 opticiens door heel Nederland en België of bij u op locatie.

Bekijk onze servicepunten      

Als u kiest voor aanmeten op locatie, komt één van onze sales engineers langs om de veiligheidsbrillen op sterkte aan te meten.

Registratie, bestellen & leveren – Employee Safety Manager

De registratie van veiligheidsbrillen op sterkte van iedere medewerker kan eenvoudig via de Employee Safety Manager. Deze tool maakt het mogelijk om het gehele orderproces en de vervanging efficiënt online te regelen en te volgen. 

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact met ons op.