Na de overname van Intersafe door Lyreco in 2019, is er achter de schermen hard gewerkt aan het in kaart brengen van synergiën en het vormgeven aan Intersafe, nu als –a Lyreco company-. Het doel is duidelijk, onze kennis en expertise op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en veiligheid, versterken en uitbreiden over heel Europa.

Hoe wij dat doen?

Als Lyreco-organisatie levert Intersafe integrale deskundige oplossingen voor elk individueel veiligheidsvraagstuk in risicovolle omgevingen, waar onze klanten in Europa ook actief zijn. Dit betekent dat we in Europese landen waar Lyreco actief is, de kennis op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en veilig werken gaan versterken met de jarenlange kennis en expertise van de Intersafe teams in Nederland, België en Frankrijk.

Intersafe logo

Het ‘merk’ Intersafe blijft daarbij bestaan en zal dus zichtbaar worden in heel Europa. Intersafe blijft het logo, erkend als de veiligheidsexpert met een aangepast lettertype geïnspireerd op het Lyreco logo met behoud van de eigen persoonlijkheid. De twee cirkels van het vroegere Intersafe-logo zijn vormgegeven als een spiraal die de integrale en voortdurend verbeterde bescherming en het veiligheidsgevoel uitdrukt.

Een vernieuwd logo, een vernieuwde aanpak

Vernieuwde aanpak

Intersafe staat voor kennis op het gebied van veilig en gezond werken. Met een nauwkeurig geselecteerd aanbod van PBM’s van A-leveranciers en eigen merken waarbij wij te allen tijde checken of ze wel aan de Europese wet- en regelgeving voldoen, dragen wij bij aan de veiligheid van mensen op hun werkplek.

GREAT2026: Accelerate Safety

Een vernieuwde propositie houdt natuurlijk niet alleen een nieuwe look & feel in. Vanuit de Lyreco strategie geven wij als Intersafe invulling aan één van de vijf pijlers waarop de GREAT2026 strategie is gebaseerd. De pijler ‘Accelerate Safety’. In andere woorden, zorg dat Intersafe zich ontwikkelt als marktleider in Europa op het gebied van veilig en gezond werken. Met inzet van het uitgebreide netwerk van Lyreco en de toegevoegde waarde die Intersafe kan bieden als het gaat om kennis en totaaloplossingen op het gebied van persoonlijk aanmeten tot uitleveren. En de services op het gebied van onderhoud en tijdige vervanging van veiligheidsproducten –en middelen in combinatie met een altijd nauwkeurig geselecteerd aanbod van PBM’s van A-leveranciers en eigen merken. Producten die te allen tijde gecheckt zijn of ze wel aan de Europese wet- en regelgeving voldoen en voorzien zijn van de benodigde certificaten.

Het is onze visie dat de bescherming van de veiligheid en gezondheid van medewerkers bijdraagt aan de verbetering van organisaties.

Hoe wordt deze Europese organisatie ingericht?

Uiteindelijk komt er in elke Europees land (of landencombinatie) een Intersafe Business Line die gebruik kan maken van het netwerk en tools, zoals een moderne webshop, om hetzelfde brede assortiment aan beschermingsmiddelen aan u te leveren. Afhankelijk van de locatie wordt deze ingericht door beide bestaande organisaties intensief samen te laten werken of door een ‘Safety afdeling’ te trainen en op te richten bij een reeds bestaande lokale Lyreco organisatie.

Wat verandert er voor mij?

Vanuit het hoofdkantoor in Nederland, zal de Intersafe Safety Business Unit, de lokale organisaties ondersteunen met overkoepelende diensten zoals trainingen, het Employee Safety Manager platform en de introductie van innovatieve producten en eigen merk producten op de Europese markt.

Als Intersafe relatie behoudt u uw vaste contactpersoon en beschikking over het door u afgesproken assortiment en diensten. Uiteindelijk kunt u straks terecht bij één partner voor alles dat te maken heeft met uw werkplek. Of dit nu in een industriële omgeving is met hoge risico’s, of in een kantooromgeving. Of u nu advies wenst over werken op hoogte of het aanmeten van zooltjes voor veiligheidsschoenen op locatie, wij zijn er voor u en bieden u de bestelmethode en het uitleverproces dat het beste bij u past.

Heeft u nog vragen?

Het team van ‘Intersafers’ is betrokken en zoekt te allen tijde een oplossing om werknemers veilig te laten werken en uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met uw Customer Service medewerker via het contactformulier, telefoon 31 (0)78 618 14 00 of per e-mail aan info@intersafe.eu.