Een persoonlijk beschermingsmiddel is een middel dat door een individu wordt gedragen en beschermt de drager van het persoonlijk beschermingsmiddel tegen een gevaar van buitenaf. Een persoonlijk beschermingsmiddel vormt een barrière tussen het risico en het individu. Persoonlijke beschermingsmiddelen die gericht zijn op onder meer vitale onderdelen, als hoofd, ogen, oren, handen en voeten, kunnen het risico op (blijvend) letsel aanzienlijk verlagen.

Wat zijn persoonlijke beschermingsmiddelen?

Een persoonlijk beschermingsmiddel biedt alleen optimale bescherming tegen de gevaren die de fabrikant aangeeft als het persoonlijk beschermingsmiddel volgens de instructies wordt gebruikt.

Intersafe is een specialist op het gebied van persoonlijke bescherming en veiligheid op iedere werkplek. Hoe omvangrijk of beperkt de eisen van u ook zijn, we zorgen ervoor dat de aangeboden producten en diensten aan de hoogste standaarden naleven en altijd aan de geldende wet- en regelgeving en kwaliteitseisen voldoen.

Behalve begeleiding bij de selectie van de juiste PBM’s op basis van de risico analyse, biedt Intersafe verschillende mogelijkheden om uw PBM’s te bestellen en geleverd te krijgen. Elk PBM kent zijn eigen proces en uitdagingen. Intersafe heeft voor elk PBM-proces een passende oplossing voor selectie – bestelling – registratie en onderhoudscyclus. In hoofdlijnen onderscheiden wij:

  • Verbruiksgoederen – zoals handschoenen, stofmaskers en helmen.
  • Persoons- en op maatgebonden artikelen – zoals werkkleding en veiligheidsschoenen.
  • Individueel op maat gemaakte artikelen – zoals otoplastieken en (correctie) veiligheidsbrillen.
  • Service producten en onderhoud – zoals valbeveiliging, gasdetectie, nooddouches en EHBO kits.
Valbeveiliging persoonlijke beschermingsmiddelen

Welke PBM’s moet u aanschaffen?

Welke PBM’s u aanschaft voor uw medewerkers is naar het bieden van de juiste bescherming zeer afhankelijk van diverse factoren, zoals o.a. wet- en regelgeving, comfort, uw bedrijfsuitstraling en weersinvloeden. Intersafe biedt voor iedere omstandigheid PBM’s aan en blijft continu met u in gesprek om de juiste PBM’s te selecteren. Met als resultaat, uw tevreden medewerkers die hun PBM’s met plezier dragen, omdat deze comfortabel aanvoelen, de juiste warmte bieden op koude dagen, maar ook koelte bieden in extreme hitte. Kortom Intersafe heeft voor iedere situatie een uitkomst.

Naast de aanschaf van PBM’s die voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en uw persoonlijke of individuele eisen, is ook het goed onderhouden van uw PBM’s cruciaal. Als u een woning heeft, dan weet u waarschijnlijk wel hoe belangrijk gedegen onderhoud is. Zonder periodiek onderhoud bladdert de verf op den duur van uw kozijnen of krijgt uw CV-ketel storing. Echter, aan uw huis kunt u zíen wanneer onderhoud noodzakelijk is, bij PBM’s is de noodzaak veel minder goed zichtbaar. En dat kan na verloop van tijd zelfs gevaarlijk worden, want daardoor kan het gebeuren dat mensen op PBM’s vertrouwen die niet meer conform verwachting functioneren.

Ook hierin kan Intersafe ondersteunen, door middel van onderhoud op locatie of in onze werkplaats in Dordrecht, trainingen en face fittesten. Om te monitoren wanneer het periodieke onderhoud van uw producten dient plaats te vinden en plaats gevonden heeft, bieden wij het online platform Matman aan.

PBM bespaar calculator

Wilt u meer overzicht en grip op de aanschaf en de kosten van de PBM binnen uw organisatie? Onze Employee Safety Manager, een kleding management systeem, geeft u dit overzicht wat kan leiden tot een mogelijke besparing op de totale aanschaf van de PBM binnen uw organisatie.