WELKE ROUTE KIES JIJ?

‘Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.’ Volgens de Dikke Van Dale betekent dit spreekwoord: er zijn veel manieren om je doel te bereiken. En dat is op het National Safety at Work Event (NSWE) 2020 niet anders. Natuurlijk streven we allemaal naar hetzelfde doel: veiligheid en gezondheid op het werk. Maar hoe we dat doen en welke weg we daarvoor nemen, hangt sterk af van bijvoorbeeld onze achtergrond, functie en persoonlijke interesses. Om je alvast op weg te helpen en ervoor te zorgen dat je niets mist, introduceert Intersafe op het NSWE vier routes.

YOUR JOURNEY TO SAFETY

Pak je op vakantie het liefst de snelweg om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te komen? Of rijd je op je gemak over binnenwegen en de kustroute? Ga je veel op excursie om nieuwe kennis op te doen of struin je liever over de marktjes waar de lokale ondernemers hun goederen tonen? Wat voor ‘reiziger’ je ook bent, op het NSWE kun je altijd de route kiezen die jou het beste past. Leer eerst je reisgenoten kennen bij de gezamenlijke kick-off met Donatello Piras en de interactieve Manipulation Game van Rob Urgert en Joep van Deudekom, en neem daarna één van de vier routes langs onder andere de workshops en leveranciersmarkt.

Op weg naar veiligheid

In welke fase van het veiligheidsproces zit je als bedrijf? Wat zijn jullie ambities rondom veiligheid? En bezoek je het NSWE vanuit veiligheid, inkoop, HR of management perspectief? Elke route op het NSWE vertegenwoordigt zijn eigen specifieke aandachtsgebieden en invalshoeken. Van wet- & regelgeving tot compliance. En van product- en procesontwikkeling tot onderhoud en training. Een korte routebeschrijving:

Route Donkergroen: ‘Recht op veiligheid’

Iedereen heeft recht op veiligheid. Maar om ervoor te zorgen dat iedereen veilig werkt, moet je eerst de risico’s kennen. De donkergroene route leidt je langs de basis in veiligheid. Hoe analyseer en meet je de risico’s binnen jouw bedrijf? En wat is de actuele wet- en regelgeving? Welke persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn van toepassing in jouw branche en wat zijn de geldende normen voor deze PBM? De sprekers, leveranciers en partners op deze route geven je antwoord op alle vragen en geven je inzicht in wat er nodig is om de volgende stap te maken naar veilig werken.

Sprekers

  • Henri Geron
  • NEN/TNO Fysieke belasting – Fysieke belasting en exoskeletten

Route Blauw: ‘Veiligheids(r)evolutie’

Omgeving en situaties zijn continu in beweging en beïnvloeden behoeftes en brengen  innovaties met zich mee. Je kent de risico’s en weet ook welke maatregelen je moet nemen om veilig te werken. Maar hoe selecteer je nu de PBM die het best passen bij jouw specifieke situatie? Kun je vooruit met generieke middelen of heb je gepersonaliseerde PBM nodig? Neem de blauwe ‘afslag’ en je weet het! Bekijk de laatste ontwikkelingen en ervaar de meest recente innovaties. Specifieke vragen over PBM of over het gebruik ervan kun je hier kwijt.

Sprekers
Tijdens het NSWE zijn er diverse lunchsessies, bespreek samen met vakgenoten verschillende innovaties.

Route Lichtgroen: ‘Klaar voor de (digitale) toekomst’

De toekomst begint hier! Bekijk de duurzame ontwikkelingen in de kledingindustrie en ervaar het gemak van automatisering en digitalisering. Zorg dat je compliant en in control bent en creëer efficiency en bespaar kosten met een inzichtelijk en geautomatiseerd bestel- en vervangingsproces. Dan heb je 24/7 op individueel niveau overzicht van de bescherming van medewerkers. Samen met leveranciers en partners presenteren we de weg naar de toekomst van veilig werken.

Spreker 

  • Daan Ubachs – Dressing people by undressing the industry

Route Rood-Geel: ‘Jouw veiligheidsreis’

Veiligheid begint bij jezelf. Als werkgever zorg je voor de juiste PBM en veiligheidsmaterialen. Hoe zorg je dat het (op de juiste wijze) gedragen, onderhouden en toegepast wordt? Wat zijn de regels voor inspectie en onderhoud van PBM en veiligheidsmaterialen? En hoe zorg je ervoor dat veiligheid écht in het DNA van je organisatie terecht komt? Met inspecties, onderhoud en trainingen, interactieve demonstraties én verhalen uit de praktijk over gedragsveranderingen en het voorkomen van incidenten, geven we samen met leveranciers en partners een vliegende start aan jouw veiligheidsreis.

Sprekers

  • Mathieu Weggeman – Werken in een moderne professionele organisatie
  • Jos Bus/Jan Snijder – Op Safari met Jan en Jos
  • Patrick van de Sande en Karien van der Loo – van de Sande – Toon; De impact van een dodelijk arbeidsongeval
  • Drs. Timo Jansen – Gedragsverandering inzetten om veilig gedrag te stimuleren. Hoe pak je dat aan?
  • Annemarie Timmermans – Your yourney to safety: maak baan voor ‘psychologische veiligheid’

Bekijk het volledige programma en schrijf je voor Your Journey to Safety.