In ons land hebben ruim 1 miljoen mensen een vorm van oorsuizen (tinnitus). Dat aantal neemt de laatste jaren verontrustend toe, vooral onder jongeren. Stichting Hoormij organiseert van 6-10 februari de derde Week van het Oorsuizen, om extra aandacht te vragen voor deze gehooraandoening. Dit jaar is het thema: Je bent niet alleen! Je bent namelijk echt niet de enige.

Week van het Oorsuizen 2017

Bron: http://www.stichtinghoormij.nl

Mensen die een constante piep, suis of fluit horen, krijgen vaak van hun arts de boodschap ‘het is niet te genezen, leer er maar mee leven’. Dat kan veel psychische spanning en depressieve klachten veroorzaken. Ook al is volledige genezing nog niet mogelijk, er zijn in veel gevallen wel degelijk
mogelijkheden om de last te verlichten en te helpen met het leren omgaan met de klachten. Heb jij een zo’n piep, suis of brom in je oor? Kijk dan op http://www.stichtinghoormij.nl  voor een overzicht van hulpverleners.

Voorkom gehoorschade op de werkplek

Voorkomen is uiteraard nog beter dan genezen. Intersafe heeft een integrale preventieve aanpak om gehoorschade op, in ieder geval, de werkplek te voorkomen. Lees hier verder.

Direct meer weten? Neem dan contact op met Cyril Litjens.