In eerste instantie had de uitbraak de meeste gevolgen voor de productie in het Verre Oosten, met name China, maar we zien nu ook grote gevolgen voor de productie en distributie in Europa.


Wat zijn de gevolgen van het Corona COVID-19 virus voor de levering van PBM

Daarnaast zien we een sterke toename van de vraag naar producten die gerelateerd zijn aan de Covid-19 (wegwerphandschoenen, (chirurgische) maskers, brillen, gelaatsschermen, ontsmettingsmiddelen en overalls). Overheden maken een onderscheid tussen de behoeften van de gezondheidszorg en die van de industrie, waarbij het leveren van medische voorzieningen voorop staat. In de landen zijn daarom ook maatregelen genomen, zoals een exportverbod en -restricties.

Aangezien deze pandemie zich wereldwijd verspreidt, draaien productielocaties zoals Maleisië, Sri Lanka en India momenteel op beperkte capaciteit vanwege door de overheid opgelegde tijdelijke beperkingen. Alle productiemagazijnen zijn operationeel, maar worden beïnvloed door diverse exportregels die dagelijks veranderen. 

Over het geheel genomen vormt deze situatie een uitdaging voor de toeleveringsketen, wat de komende weken, zo niet maanden, onvermijdelijk zal leiden tot enkele vertragingen en tekorten, die niet beperkt blijven tot PBM die alleen betrekking hebben op COVID-19.

Dit alles resulteert in de realiteit, dat we te maken hebben met langere levertijden en onbevestigde inkooporders, ondanks het dagelijkse contact met onze leveranciers over de huidige en toekomstige behoeften. Wij doen er alles aan om de voorraad en het serviceniveau veilig te stellen en waar mogelijk bieden wij alternatieven uit ons assortiment aan. In nauwe relatie met u als klant proberen wij deze producten voortdurend in te kopen in een omgeving waar de voorwaarden zeer snel veranderen, omdat het aanbod lager blijft dan de vraag.

Wij vragen uw begrip voor deze wereldwijde, ongekende crisis. Helaas moeten we op dit moment concluderen dat er geen enkele manier is om verstoringen volledig te voorkomen. Aarzel niet om contact op te nemen met uw account manager of specialist. Zij zorgen voor een goede coördinatie en houden u regelmatig op de hoogte van de situatie.

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.