Het is belangrijk dat je over beschermkleding beschikt die aangepast kan worden aan de veranderende weersomstandigheden. Dankzij het meerlagenconcept van Sioen blijf je ten allen tijde droog en warm. Daardoor ben je perfect beschermd tegen wind, regen, hagel en sneeuw. Van de basislaag (ondergoed), tot de thermische laag (polo’s en vesten) en de buitenste beschermlaag (werkkleding), iedere laag kan met een andere gecombineerd worden.

Ook in gevaarlijke arbeidsomstandigheden willen Sioen en Intersafe je de beste bescherming bieden, daarom ontwikkelde Sioen de Multinorm collectie. Deze multinorm beschermkleding beantwoordt aan de recentste normen en beschermt tegen vlammen, lasvonken, vlambogen, de gevolgen van statische elektriciteit en chemische spatten.

Door het meerlagen- en multinorm concept te combineren, heeft Sioen enorm veel mogelijkheden ontwikkeld om je ten allen tijde te beschermen. Van koud en winderig regenweer tot de gevaarlijkste arbeidsomstandigheden, Sioen heeft voor alles een oplossing.

Multinorm gelaagde kleding

Ideaal om jouw werkdag goed beschermd te starten en klaar te zijn voor alle weersomstandigheden. Elke laag heeft een specifieke functie en samen bieden ze altijd het best mogelijke en optimale comfort op het werk.

1: Bodywear: Houd je droog

De belangrijkste taak van de basis laag is het absorberen van zweet en dit wegvoeren van jouw huid. De verschillende garens en vezels in deze producten werden specifiek daarvoor ontworpen. Sommige hebben zelfs antibacteriële eigenschappen. Deze laag creëert een microklimaat dicht bij de huid, zodat je ten allen tijde droog en comfortabel blijft. Deze laag komt rechtstreeks in contact met de huid. Ze moet dus zacht zijn en mag de huid niet irriteren. Met een multinorm basis laag ben je beschermd voor het geval het gevaar, waar je mogelijk aan blootgesteld wordt, de buitenlagen doordringt.

2: Thermische kleding: Houd je warm

De tweede of tussenlaag moet een goede thermische isolatie bieden. Daarnaast is een goed ademend vermogen ook belangrijk om het zweet verder af te voeren naar de buitenste laag. Hiervoor worden vaak fleece- of softshellstoffen gebruikt, want deze zijn aangenaam en comfortabel. Ze hebben goede isolerende eigenschappen om je in verschillende weersomstandigheden warm en comfortabel te houden. Vaak kan deze kleding ook afzonderlijk worden gedragen. Een thermische laag die ook voldoet aan multinorm standaards, biedt bovendien algemene bescherming in gevaarlijke werkomstandigheden.

3: Werkkleding – Beschermt je

Deze multinorm werkkledinglaag combineert optimale multinorm bescherming en comfort voor de drager. Alle kleding voldoet aan de meest recente normen met betrekking tot veiligheidsrisico’s in de dagelijkse werkomgeving: bescherming tegen vlammen, lasvonken, vlambogen, statische elektriciteit, chemische spatten, etc. Verschillende stofkwaliteiten werden ontwikkeld voor de zwaarste werkomgevingen en uiteenlopende toepassingen. Het nieuwe assortiment combineert de hoogste beveiliging met uitstekend draagcomfort en uitzonderlijke waseigenschappen.

4: Regenkleding – Beschermt je en is waterdicht

De buitenste laag is de kledinglaag die je beschermt tegen externe factoren en zware weersomstandigheden. Ze beschermt je tegen de strengste weersomstandigheden zoals wind, regen, hagel of sneeuw. Bovendien voldoet deze beschermlaag aan verschillende multinorm standaarden en beschermt ze de drager tegen bijvoorbeeld vlammen, elektrische vonkoverslag en chemische stoffen.

Meer informatie?

Benieuwd of het meerlagen, multinorm concept geschikt is voor jouw situatie?
Neem contact op met jouw Intersafe contactpersoon
📧 info@intersafe.eu | 📞 +31 (0)78 618 14 00