Het gebruik van defect of versleten apparatuur kan desastreuze gevolgen hebben in sectoren als bouw, transport en de chemische- en procesindustrie. Regelmatige inspecties zijn daarom nodig om ongevallen te vermijden die ontstaan door het gebruik van defecte apparaten.

Vermijd ongevallen met visual tagging

Waar en wanneer het er echt toe doet
Zelfs als u regelmatig inspecties organiseert voor uw gereedschap en apparatuur, kunnen uw medewerkers er nog steeds verkeerd vanuit gaan dat alle apparatuur veilig is voor gebruik. Dergelijke veronderstellingen kunnen leiden tot ernstige verwondingen of fatale gevolgen. Dit kan gemakkelijk vermeden worden door inspectiedata te communiceren op uw gereedschap. Brady biedt praktische Visual Tagging oplossingen die efficiënt de inspectiegeschiedenis van apparaten en gereedschappen communiceren. Met deze producten kunnen medewerkers direct de meest belangrijke informatie terugvinden op het gereedschap of het apparaat dat ze gaan gebruiken. Zo krijgen ze de informatie niet alleen op de juiste plaats, maar ook op het moment dat ze die nodig hebben.
Alle producten hebben een duurzame houder en een vervangbare insert. De houder is vastgemaakt en aangepast aan het gereedschap, zodat het niet in de weg zit tijdens het werken. De insert zorgt dat alle betrokkenen de inspectiegeschiedenis kunnen bekijken tot op het laatste inspectiemoment. Als de apparatuur niet geslaagd is voor een bepaalde inspectie, wordt de insert verwijderd. De lege houder zal vervolgens een ‘gevaar’-pictogram tonen om duidelijk te maken dat het gereedschap niet gebruikt kan worden.

Een brede waaier producten
De houders werden specifiek ontwikkeld voor gebruik in voertuigen zoals vorkheftrucks en mobiele platforms. Ook voor elektrisch gereedschap voor fabrieken en machines, voor steigers, mobiele liften, ladders en harnassen, voor plaatsen met chemische gevaren, voor graafwerken en besloten ruimten en voor diverse processen en isolatie. Voor elke toepassing biedt de houder specifieke communicatiemogelijkheden.

Internationaal herkenbaar
Alle veiligheidsinformatie is beschikbaar op één enkele tag. Die bevat duidelijke waarschuwingen, verplichtingen waaraan voldaan moet worden en wat extra schrijfruimte. Elke houder en insert gebruiken een internationaal herkenbare communicatiewijze om de laatste inspectiestatus weer te geven. Groen betekent dat de apparatuur veilig kan worden gebruikt. Zwarte tekst op een gele achtergrond is een waarschuwing en rode tekst op een witte achtergrond betekent een verbod om het gereedschap te gebruiken.

Brady’s Visual Tagging
De productportfolio van Brady’s Visual Tagging-serie is verkrijgbaar in 10 talen: Engels, Frans, Duits, Russisch, Duits, Deens, Zweeds, Noors, Fins en Turks. Andere talen kunnen op verzoek van de klant geleverd worden. Brady biedt ook de mogelijkheid tot personalisatie van de houders zoals een volledig aanpasbare grootte en vorm, aanpassen van de getoonde data, een ander design en meer bevestigingsopties.

Bezoek www.bradyeurope.com/visualtagging voor meer informatie of neem contact op met uw Customer Service medewerker, T +31 (0)78 618 14 00 of E info@intersafe-groeneveld.nl.