Daddy goes digital

Je zou je het misschien niet zeggen, maar afgelopen najaar is uw trouwe penvriend toch vijftig geworden. Aangezien ik nogal nieuwsgierig van aard ben, heeft alles wat nieuw en innovatief is mij altijd gefascineerd. Met de mijlpaal vijftig in het vooruitzicht merkte ik dat ik bewust nog meer op zoek ging naar alles wat eigentijds is of lijkt. Natuurlijk had ik al een LinkedIn profiel en een slapend Twitter account (@RogervanMeer). Maar volgens het marketingteam was het de hoogste tijd om mij bewust te gaan verdiepen in social media als fundament van de toekomstige communicatie.

Veiligheidsnieuws nr. 4 2014

Inmiddels plaats ik meerdere keren per week berichten op de startpagina van LinkedIn voorzien van foto’s over thema’s die mij bezighouden. Variërend van onderwerpen over veiligheid, inkoop, leiderschap, lezingen, bezoeken, prestaties van ons team, wijze uitspraken tot dagelijkse humor.
In het hedendaagse zakenleven is dat al een kunst op zich. Alles gaat in 2 seconden de gehele wereld over, is voor iedereen toegankelijk en ligt voor altijd vast. Wat wil je, kun je en mag je melden, zonder jezelf en de organisatie te beschadigen? Terwijl ik het juist leuk vind om ook eens iets persoonlijks over iemand te lezen. Een emotie die hem echt heeft geraakt; verdriet, vreugde, humor, verbazing, genot. Voor mij een nieuwe worsteling.
Zeker omdat ik door al die berichten nog beter besef dat ik een rijk leven leid, waarin ik veel bijzondere mensen mag ontmoeten: veiligheidskundigen, inkopers, managers, leveranciers, politici, beleidsmakers, onderzoekers, wetenschappers, leden van belangenorganisaties, etc. Het is wel een leuke worsteling. Ik kom in nieuwe ”communities” terecht waarin ik in contact kom met nieuwe mensen en nieuwe thema’s. Van daaruit zie ik ook in hoog tempo mijn eigen gedrag veranderen. In het verleden vroeg ik mijn kinderen of ze waren vergroeid met hun telefoon. Nu merk ik steeds meer hoeveel ik zelf met mijn ‘smartphone’ werk. Steeds minder om te bellen maar des te meer voor het uitwisselen van informatie.
In deze editie vindt u meer over de neerslag die bovenstaande trend heeft binnen onze organisatie. Over het maken van nieuwe apps, digitale nieuwsbrieven, het NSWE 2015 en nog veel meer.

Ik wens u veel leesplezier.
Roger