Na de afgelopen edities van het Veiligheidsnieuws vol met interessante verhalen rondom het National Safety at Work Event, is nu het woord aan u.

Veiligheidsnieuws nr. 3 2018

Back to business

De zomerperiode is voorbij, we staan aan het begin van het laatste gedeelte van het jaar. Dit is over het algemeen een drukke periode waarin iedereen uitgerust weer hard aan het werk gaat. Nadat u in de vorige edities veel verhalen heeft gelezen en informatie heeft gekregen van diverse partners en deskundigen uit de branche, is deze editie gericht op de actualiteiten bij u. U als gebruiker van persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm), op locaties waar veilig werken van groot belang is.

Work safe Feel safe

In dit exemplaar van het Veiligheidsnieuws vindt u daarom interviews over actualiteiten uit de branche. Gelaatskappen die beschermen tegen een vlamboog, werkkleding die niet alleen veilig is, maar ook lekker zit en er goed uitziet en otoplastieken voor jong en oud. Het is interessant te lezen dat de keuze voor pbm steeds meer is gebaseerd op het veiligheidsbewustzijn van medewerkers. Naast de middelen die het werk veiliger maken, komen ook grote thema’s als retourlogistiek en de vernieuwde wetgeving rondom werkkleding aan het spoor, aan bod. Doordat u met ons in gesprek gaat, stelt u ons in staat om nog betere oplossingen te bieden om uw arbeidsveiligheid te verbeteren.

Intersafety

Zo heeft u ons aangegeven dat werken op hoogte, oftewel valbeveiliging een actueel thema is waar nog te veel (bijna) ongelukken gebeuren en waar veel kennis over te delen valt. Op pagina 14 leest u over ons evenement Intersafety Valbeveiliging en maakt u kennis met een nieuw trainingscentrum voor ‘veilig werken op hoogte’.

Bent u ook geïnteresseerd of heeft u een ander thema waar wij meer aandacht aan zouden moeten besteden? Laat het ons weten!