DE CIRKEL OP HET NATIONAL SAFETY AT WORK EVENT

Voor u ligt alweer de derde editie van het Veiligheidsnieuws in het ‘nieuwe jasje’. Weer een exemplaar met veel informatie en klantcases op het gebied van veilig werken. Daarnaast leest u deze keer meer over het komende National Safety at Work Event (NSWE), dat natuurlijk in lijn met ‘dat nieuwe jasje’ wordt georganiseerd. Dat ‘jasje’ is gebaseerd op onze propositie, de Integral Safety and Health Circle, die we ook wel de Veiligheidscirkel noemen. Om de opbouw hiervan goed te begrijpen, hieronder een korte toelichting over het kleurgebruik. 

Veiligheidsnieuws nr. 3 2017

Wat betekenen de kleuren in de cirkel?

  • Artikelen met een donkergroene cirkel in de header hebben betrekking op wetgeving, vaak in relatie tot nulmetingen zoals een Risico- Inventarisatie- en Evaluatie (RI&E) of informatie over normeringen.
  • Artikelen met lichtblauw geven u informatie over hoe u richtlijnen omzet in de praktische keuze voor bepaalde producten of diensten.
  • Bij artikelen met lichtgroen bovenin leest u meer over het bestel- en uitgifteproces. Hoe zorg je voor optimalisatie van werkzaamheden en kosten?
  • Als producten vervolgens de eindgebruiker hebben bereikt, is het van belang dat de eindgebruiker ook weet hoe ermee om te gaan. Rode artikelen informeren u daarom over instructies, trainingen en onderhoud.
  • Het verhogen van het veiligheidsbewustzijn en de duurzame inzet van persoonlijke beschermings-middelen heeft altijd te maken met het individu. In artikelen met een gele kop, leest u over ‘best practices’ om tot een veilige werk situatie komen en deze te behouden.

Noteer in uw agenda: NSWE, donderdag 15 maart 2018 Van Nelle Fabriek, Rotterdam

De Veiligheidscirkel is een filosofie die u helpt de veiligheid op de werkvloer te verhogen. Het is geen richtlijn, maar een hulpmiddel die op elk moment voor elke situatie van toepassing is. Daarnaast biedt het ons de gelegenheid u op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van veilig werken. Het zal u daarom ook niet verbazen dat de elementen uit de veiligheidscirkel terugko-men op het NSWE, 15 maart 2018 in de Van Nelle fabriek te Rotterdam.