Wat is uw veiligheidsvraagstuk?
​De opstart van de derde editie van dit Veiligheidsnieuws valt in het derde kwartaal in de zomerperiode. Tijdens deze periode kwamen bij ons ook de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek binnen. Opvallend dat hieruit naar voren kwam dat u ons wel heel betrouwbaar vindt, maar dat u ons vooral als leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm) ziet. Dit in plaats van een innovatieve kennisexpert die een totaaloplossing biedt voor alles op het gebied van veilig werken. Veilig werken heeft met zoveel meer te maken dan alleen pbm’s.

Veiligheidsnieuws nr. 3 2016

Tijdens mijn vakantie heb ik gezien dat er veel verschil is tussen het toepassen van de Europese wetgeving binnen de Europese landen. Hierdoor ben ik nog meer overtuigd van de effectiviteit die de verbetering
in de nieuwe Europese Richtlijn voor pbm’s met zich gaat meebrengen. Wij houden regelmatig contact met de verschillende instanties, zoals brancheverenigingen, normcommissies en notified bodies, die de nieuwe Europese richtlijn ontwikkelen en invulling geven aan de laatste open punten.

Graag zijn wij uw aanspreekpunt op het gebied van wet- en regelgeving, andere ontwikkelingen en vraagstukken rondom veilig werken. Maar deze erkenning zien wij nog niet terug in de uitslagen van het klanttevredenheidsonderzoek.

De vraag is dus, wat zoekt u in ons? Niet iedereen heeft behoefte aan een innovatieve kennisexpert of wil haar veiligheidsvraagstuk integraal met ons aanpakken. Belangrijk vind ik wel, dat u weet dat wij dit graag voor u betekenen. Of dat nu bestaat uit het leveren van het juiste pbm op de juiste tijd op de juiste plaats, of vanuit een verdiepend onderzoek inzicht geven of bijvoorbeeld blootstelling aan een gevaarlijke damp boven de gezondheidsgrens komt.

Uw veiligheidsvraagstuk is onze behoefte. Veilig werken geeft een veilig gevoel. Dat is waar wij elke dag voor gaan.