More (f)or Less
Het lijkt er op dat de marketeers het voor elkaar hebben; we zijn gaan geloven in wat we zien, horen en lezen! “More (f )or Less ” We kijken niet meer op van dergelijke one-liners. Maar als we er voor de verandering wel bij stilstaan, wat doet het dan met ons?
Als consument kennen we de belevenis al decennia. Grotere porties, gratis refill, 3 halen 2 betalen, etc.. Maar krijgen we ook echt meer voor minder, of is het een marketingtruc om aandacht te krijgen? Je tot aankoop te verleiden door de koopdrempel te verlagen en handig in te spelen op onze hebberigheid? Meestal krijg je meer volume: koffie, ijsklontjes, lucht. Hoe kan dat? Heel simpel, er wordt bespaard op iets anders: kwaliteit, personeel, huur. Dus, krijgen we echt meer en ook nog voor minder? Nee; we worden zorgvuldig om de tuin geleid.

Veiligheidsnieuws nr. 3 2014

En toch lijken we collectief de indruk te hebben of willen we graag geloven dat we meer voor minder krijgen. Is dat knap van de marketeers of dom van ons; de consumenten? Misschien wel beide. Diep van binnen begrijpen we best dat het leveren van meer product tegen dezelfde prijs alleen maar kan door iets anders uit te knijpen. “Het moet nu eenmaal uit de lengte of de breedte komen” zei mijn opa altijd. Zolang we niet weten wat dát is en er geen last van lijken te hebben, stoort het ons vaak niet en hebben we het gevoel dat we misschien al jarenlang te veel hebben betaald. We willen natuurlijk geen slapende honden wakker maken. Want “hoe kunnen ze het er in hemelsnaam voor doen?” Tot we ontdekken wát ze hebben uitgeknepen; kwaliteit, kennis, service, veiligheid, regelgeving, hygiëne, bereikbaarheid, de leverancier, personeel en continuïteit. En we erachter komen dat het ons op dat moment heel slecht uitkomt. Vaak is de natuurlijke balans in de branche dan al ver verstoord.

We leven in een periode waarin deze balans sterk aan het verschuiven is en soms dan ook niet meer als natuurlijk aanvoelt. Waarschijnlijk herkent u zich als consument in bovenstaande. Maar ik daag u uit om bovenstaande nog eens te lezen met in uw achterhoofd de B2B markt waarin wij ons dagelijks begeven en ook daar de vraag te stellen of het kan; meer voor minder? En wat hét is dat u inlevert en of dat op termijn wenselijk is voor de balans in de branche en voor u als klant vandaag en in de toekomst?

Intersafe speelt hierop in door onze diensten modulair en transparant te maken. Hierdoor zijn bepaalde diensten alleen nog beschikbaar voor zogenaamde “full service” klanten of bedrijven die daar apart voor betalen.

Ik wens u veel leesplezier.
Roger