Deze speciale editie van het Veiligheidsnieuws doet uitgebreid verslag van het National Safety at Work Event dat donderdag 15 maart plaats vond in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Het National Safety at Work Event (NSWE) is in Nederland hét toonaangevende evenement dat bijdraagt mensen veilig en gezond te laten werken. Intersafe organiseert het NSWE met als doel concrete oplossingen mee te geven voor veiligheidsvraagstukken in verschillende branches voor talloze functies. Oplossingen die het niet alleen mogelijk maken veilig te werken, maar ook rekening houden met de ‘Return On Investment’ (ROI) van investeringen op het gebied van veiligheid en gezondheid. De terugverdientijd in geld, maar ook de impact op de wereld, het milieu, haar grondstoffen en haar bewoners. Hoe duurzaam zijn onze oplossingen eigenlijk en hoe kunnen we deze optimaliseren?

Van willen naar kunnen

In deze editie leest u de verslagen van verschillende topsprekers die binnen het thema ‘Van willen naar kunnen’ onderwerpen hebben uitgewerkt op het gebied van ‘License to Operate’, Duurzame inzetbaarheid, Leiderschap en Inkoop. Ook de mogelijkheden van circulair ondernemen leidde tijdens het evenement tot veel vragen en antwoorden.

Innovaties

Een aantal fabrikanten heeft haar innovatieve producten gepresenteerd in de Innovatie-iglo. Deze ‘iglo’, stond midden op de beursvloer. Middels ‘silent sessies’ waarbij iedereen een koptelefoon droeg, kon de toehoorder toch geconcentreerd luisteren en vragen stellen. Wilfried de Jong sloot het NSWE af samen met deze fabrikanten door middel van korte ‘pitches’ over hun innovaties.

Heeft u wat gemist?

Behalve de verslagen van alle sprekers in dit magazine, zijn diverse filmpjes en foto’s gepubliceerd. U vindt deze op www.nswe.nl en onze social media kanalen.

Veel leesplezier en graag tot de volgende keer!