Initiatief

Tijdens het NVVK jaarcongres op 16 en 17 maart 2011 heb ik een oproep gedaan aan alle veiligheidskundigen om hun positie aan de onderhandelingstafel op te eisen.
In het verleden was de veiligheidskundige voor ons een belangrijke gesprekspartner bij het samenstellen van het pbm-pakket. Vanaf 2008 werd de veiligheidskundige voor ons bijna onzichtbaar. Het was de inkoopafdeling die een tender verstuurde met algemene productspecificaties met het dringende verzoek minimaal 15% te besparen. In het algemeen geen goed uitgangspunt voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

Veiligheidsnieuws nr. 2 2012

Het is goed om te zien dat bij onze toonaangevende klanten de balans in de tenderteams weer is hersteld. Het zijn de veiligheidskundigen die het initiatief nemen; bepalen wat de risico’s zijn en welke bescherming daarvoor gewenst is. Van daaruit ontstaat een discussie met onze productspecialisten over het passende product. Na een testperiode wordt met Inkoop onderhandeld over de condities.

Deze positieve kentering moet het veiligheidsniveau bij deze bedrijven weer omhoog brengen. Uiteindelijk is dat de grootste besparing; arbeidsrisico’s voorkomen, door middel van de juiste bescherming van de medewerkers, is nu eenmaal goedkoper dan de gemiddelde verzuimkosten van een zieke medewerker.

Ook dit nummer staat vol met mogelijkheden om de veiligheid van uw mensen te verhogen en risico’s te beperken. Vragen, wensen of behoefte aan meer informatie, twijfel niet en neem contact met ons op voor nieuwe initiatieven.

Ik wens u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Roger van Meer
Commercieel Directeur