Pessimisme is een status, Optimisme is een werkwoord

Een zin die ik tegen kwam in een nieuwjaars-speech en die twee maanden later nog steeds in mijn hoofd zit. Een zin die ik met jullie wil delen, omdat hij prachtig weergeeft hoe ik er over denk. Er is sprake van een economische moeilijke periode in de “oude wereld”: Zuid-Europa en delen van Noord Europa. Daarbuiten wordt vol energie gewerkt aan vernieuwing en expansie.

Veiligheidsnieuws nr. 1 2013

Stil blijven staan bij het verleden en wat we dreigen te verliezen, is voor de nieuwe dinosaurussen. De enige zekerheid voor de toekomst is dat hij niet zeker is. Vasthouden aan het verleden en de verworven rechten is niet de oplossing. Ken Blanchard omschrijft dit fenomeen in de vorm van een parabel in zijn boek: “Wie heeft mijn kaas gepikt?” Hoe ga je om met onverwachte, ingrijpende veranderingen? Klampen we ons vast aan het verleden en gaat er een verlammende werking van uit of zien we de verandering als een uitdaging? Op papier weten we het allemaal, maar wie kan het ook in de praktijk? “De in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst!” het lijkt zo evident, maar schijnbaar staat de realiteit zo ver van ons vandaan dat we het dagelijks achter duizenden reclame blokken moeten herhalen! Zoals Darwin ontdekte gaat het er niet om wie de grootste en de sterkste is, maar wie zich als eerste weet aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid.

Voor Intersafe is deze weg glashelder. Laat je ogen glijden langs de titels van dit nieuwe nummer en lees woorden als: klantbehoefte, Fit-test, verbeterd, nieuwe ontwikkelingen, meerjarenplan, zorg, innovatie, is beter dan, klanttevredenheid, De toekomst ligt niet achter ons maar voor ons.

Intersafe is weer volop in beweging en biedt volop kansen voor leveranciers, medewerkers, klanten en andere bedrijven voor wie “optimisme” een werkwoord is.

Deze positieve “vibe” is voelbaar aanwezig in ons pand. We zijn in januari en februari goed uit de startblokken gekomen. Met het “National Safety at Work Event” in het vooruitzicht wordt er hard gewerkt om u te laten zien welke toegevoegde waarde Intersafe u kan bieden om u te ontzorgen; Tot 4 april in Rotterdam.

Ik wens u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Roger van Meer
General Manager