Intersafe biedt een ruim assortiment aan veiligheidsbrillen inclusief veiligheidsbrillen op sterkte. Deze brillen bieden draagcomfort en bescherming voor iedere werknemer. Onze veiligheidsbrillen op sterkte voldoen aan de EN 166:2001-norm voor veiligheidsbrillen.

Wanneer heb je een veiligheidsbril op sterkte nodig?

In veel werksituaties kunnen de ogen worden blootgesteld aan verschillende soorten risico’s, waarbij verwondingen aan de ogen kunnen plaatsvinden. Voorkomende risico’s zijn:

  • mechanische risico’s zoals stoten, rondvliegende deeltjes met hoge snelheid, stof, splinters, perforatie door scherpe of puntige voorwerpen;
  • thermische risico’s zoals vloeibare metalen deeltjes, cryogene vloeistoffen of ijsdeeltjes;
  • stralingsrisico’s zoals bij laswerkzaamheden door IR- en UV-straling, laserstraling, hittestraling, ioniserende straling of zonnestraling of door
  • chemische risico’s zoals bijtende of toxische stofdeeltjes, vloeistoffen, gassen, dampen of aërosolen.

Op basis van de Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E) wordt de juiste en meest doelmatige veiligheidsbril aanbevolen om je te kunnen beschermen tegen mogelijk impact.

Levensduur van een veiligheidsbril

De levensduur van een veiligheidsbril op sterkte wordt voornamelijk bepaald door de ernst van het gevaar, het aantal keer dat de bril aan het gevaar wordt blootgesteld en de omstandigheden op de werkplek van de drager van de bril.

Mogelijke schade kan ontstaan door krassen op de lenzen. Een ander gevaar schuilt in blootstelling aan UV-straling en andere omstandigheden die het verouderingsproces in gang zetten. Gevolg is dat de beschermende werking verminderd.

Vervanging van een bril op sterkte

Om oogklachten te voorkomen en optimale veiligheid te borgen, raden wij aan om ieder jaar een oogmeting uit te voeren om ervoor te zorgen dat u en/of uw medewerkers een veiligheidsbril met de juiste sterkte draagt.
Het Arbeidsomstandighedenbesluit geeft in artikel 8.3 aan dat de noodzakelijke vervanging van persoonlijke beschermingsmiddelen tijdig plaats moet vinden om deze de juiste bescherming te laten bieden. De veiligheidsbril op sterkte van Intersafe dient iedere 3 jaar te worden vervangen.

U kunt uw werknemers een veiligheidsbril op sterkte aan laten meten bij een opticien naar keuze binnen ons ruime netwerk van ca. 800 opticiens door heel Nederland en België of bij u op locatie.

Bekijk onze servicepunten

Als u kiest voor aanmeten op locatie, komt één van onze sales engineers langs om de veiligheidsbrillen op sterkte aan te meten.

Wordt mijn veiligheidsbril vergoed door mijn werkgever?

Volgens de Arbowet is het zo dat de werkgever gratis persoonlijke beschermingsmiddelen zou moeten verstrekken aan de werknemers. Goed om te weten is dat dit niet enkel geldt voor de standaard PBM die worden geleverd, maar ook voor de beschermingsmiddelen die moeten worden aangepast aan de gebruiker. Hieronder valt dus ook de veiligheidsbril. De veiligheidsbril zou dus inderdaad vergoed moeten worden door de werkgever.

Wel is het zo dat de werkgever normaal gesproken eerst een RI&E (risico inventarisatie en evaluatie) zal verrichten waaruit moet blijken dat de veiligheidsbril (met glazen op sterkte) zal bijdragen aan het uitsluiten van de gevaren die op de werkvloer kunnen ontstaan.

Als uit het onderzoek blijkt dat de werknemers gebaat zouden zijn bij een al dan niet op maat gemaakte veiligheidsbril, dient de werkgever deze te voorzien. Let er wel op dat een dergelijke bril moet voldoen aan de gestelde certificeringen (EN-166). Bij Intersafe zit je goed wat betreft gecertificeerde brillen die gemakkelijk door de werknemer zijn te bestellen via de Employee Safety Manager

Hoe bestel ik een veiligheidsbril op sterkte?

De registratie van een bril op sterkte van iedere medewerker kan eenvoudig via de Employee Safety Manager. Deze tool maakt het mogelijk om het gehele orderproces en de vervanging efficiënt online te regelen en te volgen. Zou je graag meer informatie willen hebben over hoe je een veiligheidsbril op sterkte kunt bestellen? Neem dan hieronder contact met ons op en wij helpen je graag.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Neem hier contact met ons op