Sieraden af, pbm’s aan. Het Intersafe Executive Team werd professioneel ontvangen door de Facility manager Jos Custers bij Lamb Weston. Voor ons één van de belangrijkste toeleveranciers van onze fastfoodketens, wie houdt er nu niet van de franse frietjes?

Veiligheid vóór kwaliteit en volume

Lamb Weston startte in de 50 jaren van de vorige eeuw in de Verenigde Staten met de productie van frites op industriële wijze. In 1994 werd er een joint venture aangegaan met het aardappelbedrijf Meijer Frozen Goods, het familiebedrijf dat de familie Meijer al startte in 1920. Vandaag de dag verwerkt Lamb Weston dagelijks 2 miljoen kilo! aardappelen tot 1 miljoen kilo product per dag. En in dit proces loop je tegen een heleboel veiligheidsuitdagingen aan.

Veiligheid en voedsel

Tijdens de rondleiding ontdekten de leden dat zij niet alleen in het blauw gehuld liepen om zichzelf te beschermen, maar dat het bij Lamb Weston ook gaat om de veiligheid van de producten en de omgeving waarin zij geproduceerd worden. “Als wij de missie van Intersafe aanvullen met deze 2 aspecten onzerzijds, sluit de missie van Intersafe naadloos aan op de behoefte van Lamb Weston”, aldus Jos Custers.

Die gezamenlijk missie zou in het geval voor beide partijen kunnen luiden: Toegewijd onze klanten voorzien van onze oplossingen en expertise om voortdurend de veiligheid en voedselveiligheid en het welzijn van de medewerkers en klanten te verbeteren.

In de ‘food’ branche stellen de eindgebruikers, zoals de fastfoodketens, hoge eisen aan het productieproces. Van aardappel tot frietje, er moeten zoveel mogelijk risico’s worden uitgesloten. Lamb Weston voldoet aan diverse ISO normeringen zoals ISO 9001, 22000 en 14001 en diverse klant- en branche- specifieke voedselveiligheidseisen zoals BRS en IFS. Intersafe levert haar een belangrijke bijdrage aan het verstrekken van pbm’s.

Veiligheidsbewustzijn

“Het is heel herkenbaar dat 95% van de ongelukken wordt veroorzaakt door gedrag” bevestigt Yves Pétin, CEO van Intersafe. Lamb Weston richt zich op het veiligheidsgedrag met de introductie van het ‘Behavior Based Safety programme’. Iedere medewerker is verantwoordelijk voor de veiligheid van zichzelf en die van zijn of haar collega’s.

Natuurlijk is de productie van frites heel belangrijk voor Lamb Weston, echter veiligheid van de medewerkers heeft de hoogste prioriteit en is nog belangrijker dan het produceren van vele tonnen. Kortom, veiligheid voor kwaliteit en volume.

Elke ochtend begint met het bespreken van veiligheidsissue’s, alvorens de kwaliteit en productie wordt besproken. Daarnaast loopt ook het managementteam regelmatig veiligheidsrondes waarbij zij observeren en waar nodig, medewerkers open en positief aanspreken. Door het creëren van een aanspreekcultuur op bewustwording, krijgen medewerkers onderling ook de gelegenheid de veiligheidscultuur te versterken.

Wilt u de discussie aangaan met het Intersafe Executive Team over veilig werken?

Door het bezoek van het Intersafe Executive Team aan Lamb Weston, hebben Lamb Weston en Intersafe hun ervaringen kunnen delen en hiervan kunnen leren. Zo wordt de veiligheidscultuur bij alle medewerkers opnieuw verbeterd en worden er innovatieve oplossingen ontwikkeld om voortdurend de veiligheid en het welzijn van de medewerkers op het werk te verbeteren. Veiligheid voor kwaliteit en volume.

Bent u geïnteresseerd om met Intersafe te discussiëren over de veiligheid en het welzijn van uw medewerkers op het werk? Nodig dan het Intersafe Executive Team uit op uw locatie en neem contact met ons op.