Onze natuurlijke hulpbronnen raken leeg en met het oog op de toekomst is het van belang dat grondstoffen zoveel mogelijk behouden blijven. GAIA loopt op dit gebied voorop en helpt mee in het ontwikkelen van circulaire systemen voor bedrijven en haar producten. In een zogeheten circulaire economie gaan grondstoffen niet verloren, maar krijgen ze een nieuw leven.

Dit gaat verder dan alleen nieuwe kleding van oude kleding maken. Verschillende materialen worden door partners van GAIA omgezet in garens die circulair toepasbaar zijn in verschillende producten. De eerste testen zijn inmiddels gedaan bij de automobielindustrie (de branche met de zwaarste criteria op het gebied van grondstoffen) en binnenkort rijd jij misschien wel in een auto die bekleed is met stoffen van circulaire garen.

Circulaire garen worden gebruikt voor verschillende stof mogelijkheden

Deze interessante ontwikkeling biedt mogelijkheden voor een tal van verschillende branches waar deze circulaire garens gebruikt kunnen worden. Zo kijken we uit naar een langere levensduur van grondstoffen in een duurzame economie.

Bekijk de website van GAIA circulair B.V. om meer te leren over retourlogistiek.

Meer weten over circulaire garen en ontwikkelingen op het gebied van circulariteit? Neem contact met ons op:
📧 info@intersafe.eu
📞 +31 (0)78 618 14 00