Werkgevers komen vaak niet verder dan het aanschaffen van één standaardtype harnas, vaak ook nog in één maat. Want het moet niet te ingewikkeld en te duur worden. Daarmee gaan we echter voorbij aan het feit dat mensen verschillen in lengte en gewicht.


Valbeveiliging is maatwerk

100 kg is de testmassa die wordt gehanteerd om veel gebruikte valbeveiligingsuitrusting te valideren. Dit lijkt voldoende, maar denk eens aan het extra gewicht dat werkers op hoogte meedragen.

~CTA_1~

Onze oplossingen

De ABC’s voor de juiste valbescherming

Om veilig op hoogte te werken biedt 3M een compleet valbeschermingssysteem aan, bestaande uit 6 componenten: Anchorages (A), Body protection (B), Connecting devices (C), Descent and rescue (D), Education (E) en Fall Protection for Tools (F). We zoomen hier in op A, B en C omdat wij hier een reeks aan 140kg geteste valbeveiligingsproducten in aanbieden. Zo hoeft u niet na te denken over gewicht en bent u verzekerd van de juiste bescherming.

A. Ankerpunten

Ankerpunten zorgen voor een veilige bevestiging. Ankerpunten varieren per sector, functie en soort installatie. Ze moeten bestand zijn tegen de belasting van een val, veiligheid bieden tijdens hangend werk of tijdens een redding.

B. Lichaamsondersteuning

Harnassen verdelen de krachten van een val over de bovenbenen, het bekken, de borst en de schouders. Ze zorgen dat er een verbindingspunt is op het lichaam van de arbeider voor het valbeveiligingssysteem.

C. Verbindingsmiddelen

Producten zoals schokdempende of meelopende vallijnen verbinden het harnas van de arbeider met een ankerpunt.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op.