De uvex missie protecting people is actueler dan ooit. De intentie om de mens te beschermen houdt ook de verantwoordelijkheid in voor de samenleving en het milieu. Als Duits familiebedrijf staat duurzaam denken en handelen al jaren centraal. uvex heeft ambitieuze doelen gesteld op het gebied van ecologie, economie en sociaal ondernemen. In haar fabrieken in Europa werkt uvex intensief aan de verbetering van de energie-efficiëntie en zet alles in om snel CO2-neutraal te worden.

De hoge kwaliteitseisen voor uvex producten worden gecombineerd met de ontwikkeling van recyclingconcepten en het gebruik van ‘biobased’ materialen. De lange levens- en gebruiksduur van de uvex producten zorgen ervoor dat grondstoffen worden ontzien en minder afval ontstaat. Onder het motto protecting planet presenteert uvex nu voor het eerst een compleet productsysteem van milieuvriendelijke producten.

UVEX I-RANGE PLANET – innovatieve veiligheidsbrillen voor elke toepassing

Van ergonomische veiligheidsbril tot hoogwaardige ruimzichtbril: met de uvex i-range heeft uvex op de A+A 2021 in Düsseldorf haar nieuwe 3-in-1-serie veiligheidsbrillen voor vrijwel elk risico- en werkgebied gepresenteerd. De variant uvex i-range planet is ook op het gebied van duurzaamheid baanbrekend. 

Of het nu gaat om eenvoudige ontagewerkzaamheden of veeleisende toepassingen in risicogebieden: het nieuwe assortiment veiligheidsbrillen uvex i-range omvat met de uvex i-lite, uvex i-guard en uvex i-guard plus drie specialisten voor elke uitdaging. 

DE LANGE LEVENSDUUR VAN UVEX VEILIGHEIDSBRILLEN VERMINDERT DE KOSTEN VOOR DE GEBRUIKER, SPAART WAARDEVOLLE GRONDSTOFFEN EN VEROORZAAKT MINDER AFVAL.

De lichte veiligheidsbril uvex i-lite overtuigt door zijn platte lensgeometrie en moderne design. De ergonomisch gevormde uvex i-guard garandeert door het toegevoegde opzetframe extra bescherming tegen vloeistoffen en deeltjes. De volwaardige ruimzichtbril uvex i-guard plus (met hoofdband) biedt een verhoogde mechanische sterkte en is ideaal voor veeleisende werkzaamheden. Alle modellen uit de uvex i-range zijn uitgerust met de beproefde uvex supravision-coatingtechnologie en bieden UV400-bescherming. Voor het opzetframe van de uvex i-guard en uvex i-guard plus worden gerecyclede en biobased materialen gebruikt in het belang van de grondstofbesparende doelstelling van uvex. 

De variant uvex i-range planet is nog duurzamer. Hier bestaan, naast de eerder besproken onderdelen, ook de lens en de oorveren van de veiligheidsbril voor 39% uit biobased materiaal: de basis is de hernieuwbare grondstof van de ricinusplant. Ook op het gebied van verpakkingen past uvex milieuvriendelijke oplossingen toe: zo bestaat de folie voor de verpakking tot 70% uit gerecycled materiaal dat uit productieafval wordt verkregen, en alle kartonnen dozen zijn van gerecycled papier. 

De milieuvriendelijke en grondstofbesparende productie van de i-range planet heeft geen effect op de functionele eigenschappen van deze serie (zoals mechanische sterkte, UV400-bescherming en draagcomfort). Ook hier kan de drager altijd vertrouwen op de hoge uvex kwaliteit ‘Made in Germany’.

Veiligheidsbrillen van uvex onderscheiden zich door een meetbaar hogere productkwaliteit in vergelijking met de  concurrentie. Een voorbeeld is de innovatieve en permanente lenscoating uvex supravision. Dankzij de lange levens- en gebruiksduur hoeven er minder nieuwe brillen te worden aangeschaft. Dit bespaart niet alleen op de lange termijn geld, maar spaart ook waardevolle grondstoffen en leidt tot aanzienlijk minder afval. Als men de bewezen uvex supravision excellence coating vergelijkt met verschillende coatingvarianten van andere bekende fabrikanten, kan een meetbare langere levensduur van het uvex-product worden vastgesteld. 

"We beschermen mensen in hun beroep, sport en vrije tijd – en dat is onze missie sinds 1926. protecting people is onze missie. protecting planet is de consequente voortzetting van deze missie, als het gaat om verantwoord omgaan met mensen, samenleving en de natuur. Met protecting planet hebben we een label gecreëerd dat maximale transparantie en informatie biedt over onze duurzaamheidsactiviteiten: van een product dat grondstoffen ontziet tot innovatieve acties in onze eigen fabrieken, tot maatschappelijke betrokkenheid en sociale projecten."

Michael Winter
beherend vennoot uvex group

Terwijl veel veiligheidsbrillen vanwege krassen of sterk verminderde anti-condens al vroeg moeten worden vervangen, valt de uvex veiligheidsbril op door de langere levensduur. Het verschil zit in de innovatieve uvex coatings, die zich onderscheiden door uitstekende prestaties (ver boven de norm), een lange levensduur en doordat de coatings tijdens het reinigingsproces niet worden uitgewassen. 

Daarnaast heeft uvex de verpakkingseenheden van de veiligheidsbrillen verhoogd van 5 naar 10 stuks en op deze manier het verbruik van karton drastisch verminderd. Conclusie: veiligheidsbrillen van uvex resulteren voor bedrijven in lagere totale kosten en zijn duurzamer voor het milieu omdat er per medewerker minder brillen moeten worden aangeschaft.

Meer informatie over uvex en de innovatieve duurzame producten:

Neem contact op met jouw Intersafe contactpersoon en we helpen je graag verder. 
📧 info@intersafe.eu 📞 +31 (0)78 618 14 00