Tijdens de A+A 2021 in Düsseldorf presenteerde uvex zijn eigen duurzame productsysteem – de planet series. Als één van de vele hoogtepunten op het gebied van veiligheidsschoenen introduceerde het bedrijf de uvex 1 G2 planet. 100% Performance. 25% recycled.

Met duurzaamheid op de A+A 2021

Het thema duurzaamheid is zeer belangrijk voor uvex. protecting people is de missie van alle merken van de uvex group. Het doel is om mensen met onze eigen producten precies die bescherming te bieden die ze nodig hebben. Zowel op het werk, tijdens het sporten als in hun vrije tijd. Deze bescherming heeft ook betrekking op de omgeving in zowel sociale, ecologische als economische zin. Uit de missie protecting people komt daarom de belofte voort om maatschappij en milieu te beschermen: protecting planet. Daarom test, evalueert en optimaliseert uvex integraal alle stappen van de waardeketen, met als eindresultaat het best mogelijke en meest duurzame product. Om zo mensen bij hun dagelijkse werkzaamheden van top tot teen comfortabel te beschermen.

Van het bovenmateriaal tot de zool biedt de nieuwe uvex 1 G2 planet zowel duurzaamheid als topprestaties. Gemeten volgens de DIN EN ISO 14021:2016-norm bestaat deze veiligheidsschoen uit 25% gerecyclede materialen, zonder zijn beschermende eigenschappen en comfort te verliezen waar de uvex 1 G2 bekend om staat. Veel onderdelen van de veiligheidsschoen, zoals het bovenmateriaal en de binnenzool, zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Bovendien hergebruikt uvex zijn eigen PU afval voor de productie van de buitenzool van de uvex 1 G2 planet: deze bestaat voor 10% uit gerecycled materiaal.

Voor het eerst heeft uvex de CO2-voetafdruk van de productie van zijn veiligheidsschoenen berekend. Hierdoor is bekend hoeveel CO2 wordt uitgestoten tijdens de productie van één paar. Om dit te berekenen heeft uvex de uitstoot vanaf de grondstoffen tot het eerste gebruik* gemeten. Het resultaat voor de uvex 1 G2 planet: een CO2-voetafdruk van 7,8 kg. Dit komt overeen met de uitstoot van een autorit van 35 kilometer. Door het gebruik van gerecyclede en bio-based materialen kon uvex de CO2 uitstoot in vergelijking met de standaard uvex 1 G2 met 1,3 kg oftewel 14,3% reduceren. De berekeningen volgens de Europese normering zijn gebaseerd op Sima Pro 9.2.0.1, database Ecoinvent 3.6. De uvex 1 G2 planet is verkrijgbaar in zwart/turquoise en wit/turquoise.

De uvex 1 G2 planet in detail

Alle uvex schoenendozen zijn voor 90 procent gemaakt van gerecycled karton. Er wordt 100 procent gerecycled vloeipapier gebruikt en ook de gebruiksaanwijzingen zijn gemaakt van 100 procent gerecycled papier. De uvex fabriek in het Italiaanse Ceva is enkele jaren geleden volledig overgeschakeld op groene stroom en groen gas en is sinds 2017 gecertificeerd volgens het milieubeheersysteem ISO 14001. Bovendien maakt de fabriek met een PV-installatie gebruik van hernieuwbare energie. uvex besteedt speciale aandacht aan afvalpreventie. Enkele jaren geleden zijn er bijvoorbeeld wijzigingen aangebracht in de zoolvormen, waardoor het afval aanzienlijk kon worden gereduceerd. Ook het reinigings- en spuitgietproces wordt voortdurend geoptimaliseerd.

Meer informatie over de duurzame producten van uvex?
Neem dan contact op met jouw Intersafe contactpersoon:
📧 info@intersafe.eu 📞 +31 (0)78 618 14 00