Vorige week verwelkomde Agrati Frankrijk het Intersafe Executive Team in haar grootste logistieke centrum en fabriek in Vieux-Condé. Tijdens haar bezoek heeft het team de dagelijkse uitdaging van Agrati ervaren; een gladde vloer en snijdrisico in de fabriek.

Uitdaging Intersafe met gladde vloer Agrati

Na de duidelijke en professionele presentatie van Agrati’s directeur Dhr. Martel, kreeg het team een rondleiding op de plant door Veiligheidskundige Mw. De Wever, Inkoopverantwoordelijke Mw. Magnan en zuster Heuille. Deze plant is de grootste locatie in Frankrijk van het Europese bedrijf Agrati. Agrati komt oorspronkelijk uit Italië en werkt exclusief voor een aantal merken binnen de automotive. Zij produceert automotive onderdelen zoals schroeven en bouten. Ondanks dat dit relatief eenvoudige producten lijken, heeft Agrati juist te maken met een dagelijkse benodigde hoge veiligheids- en kwaliteitsstandaard. Bedenk wat er allemaal kan gebeuren als een autowiel niet goed is vastgeschroefd.…

Dagelijkse uitdaging
Het team heeft een heel aantal verschillende risico’s gezien zoals risico op snijden, gevaarlijke stoffen, lawaai, olie etc. Omdat de machines tijdens productie olie lekken, is de vloer extreem glad. Agrati heeft dit probleem natuurlijk als eerste bij de bron (productiemachines) aangepakt en maakt minimaal vier keer per dag de vloer schoon. Echter blijft de vloer erg glad, dus is zij met Intersafe in gesprek om de best passende oplossing te vinden en toe te passen.

Draagcomfort
Om het snijdrisico te verminderen, zijn Agrati en Intersafe ook in gesprek over de beste oplossing met betrekking tot de handschoenen. De beste handschoenen worden door de medewerkers niet automatisch als de meest veilige handschoenen ervaren. Bovendien heb je met een dergelijk persoonlijk beschermingsmiddel te maken met comfort. Maar de meest comfortabele handschoenen zijn niet automatisch de meest veilige, dus organiseert Intersafe een draagtest voor de medewerkers in de fabriek om tot de best passende oplossing te komen.

Dagelijkse kick off ‘Veilig werken’
In elk gedeelte van de plant vind je ruimtes met borden met veiligheids- en productiviteitsinformatie. Deze informatie is altijd toegankelijk voor alle medewerkers. Bovendien wordt deze informatie op wekelijkse basis met de medewerkers besproken om zo het veiligheidsbewustzijn te verhogen.

Wilt u de discussie aangaan met het Intersafe Executive Team over veilig werken?
Met de dagelijkse open interactie over pbm’s en veiligheidsbewustzijn, versterken Intersafe en Agrati de veiligheidscultuur bij alle medewerkers en worden er innovatieve oplossingen ontwikkeld om voortdurend de veiligheid en het welzijn van de medewerkers op het werk te verbeteren.
Bent u geïnteresseerd om met Intersafe te discussieren over de veiligheid en het welzijn van uw medewerkers op het werk? Nodig dan het Intersafe Executive Team uit op uw locatie en neem contact met ons op.