MSA produceert en is al meer dan 50 jaar wereldwijd toonaangevend op het gebied van industriële hoofd- en gezichtsbescherming. Zij volgt de trends op de voet als het gaat om de behoeften van helmdragers.

Trends hoofd- en gezichtsbescherming

MSA heeft de afgelopen jaren gemerkt dat bedrijven een sterker veiligheidsbeleid hebben ontwikkeld. Eén van de resultaten daarvan is bijvoorbeeld dat veiligheidsexperts vaker tests organiseren waarbij werknemers de producten proberen. Om de behoeften van de gebruikers in kaart te brengen waren bij de ontwikkeling van de nieuwe V-Gard 900-helmserie meer dan 350 individuele gebruikers betrokken, van meer dan 250 bedrijven uit verschillende marktsegmenten (olie, gas & petrochemische industrie, bouw en nutsvoorzieningen) en van verschillende groottes (van zelfstandige ambachtslieden tot multinationals). De selectie draait niet alleen om comfort, maar gaat vaak ook om het dragen van een mooie en stijlvolle uitrusting. Speciale kleuren en reflecterende stickers met bedrijfslogo’s of afdelingen/functies worden steeds vaker gevraagd voor helmen.

Daarnaast krijgen werknemers vaker te maken met een groter aantal activiteiten nu de flexibiliteit toeneemt, om andere productiestappen of afdelingen te ondersteunen. Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in helmen met geïntegreerde bescherming van ogen/gezicht om het aantal individuele persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm) te beperken en om de veiligheid te vergroten door de bescherming altijd bij de hand te hebben. Van kinbanden ziet men steeds vaker de waarde in om de stabiliteit van de helm te vergroten, vooral bij werken op hoogte.

Zomer vs. winter trends

Daarnaast vragen klanten steeds meer naar oplossingen om hittestress bij werknemers te beperken tijdens de hete zomermaanden. En als de temperaturen onder nul komen, zoeken steeds meer klanten naar goedgekeurde wintervoeringen die gecombineerd kunnen worden met de helm. Het bewustzijn neemt toe dat onjuiste pbm-combinaties kunnen leiden tot verminderde bescherming. Als een combinatie gedragen moet worden van hoofd-, oog-, gezichts-, ademhalings- en/of gehoorbescherming, vragen veiligheidscoördinatoren vaak naar documentatie die de compatibiliteit aantoont.


Meer informatie?

​Neem contact met ons op via uw Customer Service medewerkster of via info@intersafe.eu.

Meer informatie?