‘Samen Sterk’. Het Samen Sterk-leiderschapstraject van Strukton Civiel heeft onder andere als doel samenwerkingen te bevorderen en verbeteren. Persoonlijk leiderschap en eigen verantwoordelijkheid zijn belangrijke vaardigheden voor de proactieve Strukton Civiel-cultuur die ze voor ogen hebben. Tussen Strukton-bedrijven onderling, maar ook met partners, klanten en onderaannemers. Het motto: maak gebruik van best practices en bestaande afspraken. Het leidde begin 2018 tot een nieuwe samenwerking tussen Strukton Civiel en Intersafe voor onder andere de Infra-line® veiligheidskleding.

Strukton Civiel en Intersafe: Samen sterk!

Langsrazende auto’s, zwaar bouwverkeer en denderende treinen… De mannen en vrouwen van Strukton Civiel werken op tal van locaties en in alle denkbare omstandigheden. Achter asfalteermachines, aan het water en bij grote betonwerken. In de mist, schemer, regen of juist in de volle zon. Hun werk is nooit zonder risico. Een goede zichtbaarheid is voor hen dan ook letterlijk van levensbelang. Het veiligheidsprogramma van Strukton Civiel – 24Safe – schrijft daarom kleding met hoge zichtbaarheid voor. Een eis waar de kleding uit het Infra-line® assortiment prima aan voldoet. Contractbeheerder van Intersafe Leon Lengkeek: “En uiteraard voldoen al onze producten ook aan de geldende EN-normen en RWS richtlijnen.”

Clubkleuren

Het was vlak voor kerst. Inkoper van Strukton Civiel Jan-Willem Haar weet het nog precies: “Strukton had al een raamovereenkomst met Intersafe, dus na mijn eerste ontmoeting met Leon hebben we eigenlijk al meteen het nodige in gang gezet.” Met een knipoog: “Natuurlijk hebben we nog wel even de prijzen en leveringsvoorwaarden gecheckt! Maar dat was meer een formaliteit. Tijdens de nieuwjaarsaftrap een paar weken later liet Leon al meteen wat kleding zien.” Dat had alles te maken met het feit dat Intersafe al langer voor andere Strukton Civiel-bedrijven de kleding verzorgt. En per 1 januari 2019 heet ook Reef Infra – net als zuster-aannemersbedrijven Ooms, Colijn en Rasenberg – voortaan Strukton Civiel Noord & Oost, West of Zuid. “Veel kleding lag bij ons al op voorraad”, legt Leon uit. “In de goede kleuren en met de logo’s van Strukton en 24Safe op de juiste plaats.”

Gastvrij

Na de eerste kennismaking met de kleding en met elkaar, organiseerde Intersafe in februari passessies op alle vestigingen van Strukton Civiel. Tot grote tevredenheid van materiaalbeheerder Eric Peters: “Van ongeveer honderd man werden in Almelo, Groningen en Oldenzaal de maten opgenomen. Ook inventariseerden we welke kleding nodig was. Al die gegevens heb ik samen met Leon in het bestelsysteem van Intersafe ingevoerd.” Leon schiet meteen in de lach als hij eraan terugdenkt: “Wat hebben we toen ook alweer gegeten?” Eric: “Een opengesneden loempia met babi pangang”, legt hij stralend uit. “Daar heeft hij het nóg over!” Het is tekenend voor de goede onderlinge verhouding en sfeer. Jan-Willem: “Zo gastvrij zijn we hier dus in het oosten!”


Strukton Civiel, voorheen Reef Infra, in een notendop

Met ongeveer 170 professionals werkt Reef Infra samen met haarklanten aan toekomstige mobiliteitsoplossingen. Wegenbouw, zowel asfaltwegen als betonwegen, en beton- en waterbouw zijn de core business van het infrabedrijf, dat sinds 2006 onderdeel uitmaakt van Strukton Civiel.

Strukton Civiel, voorheen Reef Infra, in een notendop


Laaiend enthousiast

Net voor de zomer kon iedere afzonderlijke medewerker van Strukton Civiel zelf via de Intersafe portal mijnpbmpakket.eu zijn of haar kleding bestellen. “Veiligheidsbrillen op sterkte, helmen en otoplastieken werden al door ons verzorgd”, legt Leon uit. “Infra-line® kleding en veiligheidsschoenen zijn erbij gekomen. Strukton Civiel heeft een wat uitgebreider pakket dan andere Strukton-bedrijven. Er zitten bijvoorbeeld ook asfaltschoenen in het programma. En denk aan speciale nacht- en waterbestendige kleding.” Eric is erg te spreken over de communicatie met Intersafe. “Ik heb veel contact met Customer Service medewerkster Lorette van Leuven. Dat verloopt heel soepel. Ze weet wat we nodig hebben en denkt mee in specifieke uitdagingen. De broeken waren bijvoorbeeld wat ruim. Dat werkt niet lekker. Nu hebben we spijkerbroeken van een soort stretchmateriaal. Iedereen is er laaiend enthousiast over! En ook over de Infra-line® kleding krijg ik weinig klachten.”

Goed contact

Ook Jan-Willem is positief over de samenwerking. “Korte lijnen en duidelijkheid, daar houd ik van. Het gaat allemaal niet over zes schakels. Natuurlijk is iedereen verwend met levertijden van een dag bij ‘bol.com’ en ‘Coolblue’, maar het gaat er mij om dat er geleverd wordt volgens afspraak. En dat gebeurt. Bij Intersafe geldt: afspraak is afspraak.” Ook prijst hij het duidelijke inzicht in wat er precies door zijn collega’s besteld wordt. Omdat het een overgangsjaar naar Strukton was, was er één bestelmoment. Uiteindelijk is het de bedoeling dat collega’s twee keer per jaar kunnen bestellen. “En dan is het wel fijn dat we goed op de hoogte blijven.” Onderling bekijken de mannen regelmatig of ze de samenwerking kunnen uitbreiden. Eric: “Denk aan koelvesten, lightvests, verbandtrommels en handschoenen.” Leon: “Het contact is goed en we weten elkaar steeds beter te vinden. Ook voor advies over specifieke vraagstukken. Dat is erg leuk, dus ik kijk met vertrouwen naar de toekomst!”


Meer informatie?

​Neem contact met ons op via uw Customer Service medewerkster of via info@intersafe.eu.

Meer informatie?