Amsterdam, Nederland – 19 maart 2021.

Staples Solutions heeft vandaag bekend gemaakt dat het een overeenkomst heeft gesloten met Lyreco, een toonaangevende distributeur van kantoorartikelen, voor de verkoop van de business units van Staples Solutions in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Polen, evenals de centrale ondersteunende diensten (waaronder IT, eCommerce, Merchandising, Supply Chain Planning en Finance) die voornamelijk in Polen en Nederland zijn gevestigd. De voorgenomen verkoop is afhankelijk van de afronding van bepaalde procedures voor werknemersraadpleging en regelgeving. 

Staples Solutions en Lyreco tekenen overeenkomst om business units te verkopen.

“Ik ben erg blij dat we zo’n sterke match hebben gevonden met Lyreco, een belangrijke speler in onze sector. Staples Solutions heeft een opmerkelijke route achter de rug nadat het zich meer dan vier jaar geleden afscheidde van zijn Amerikaanse moederbedrijf. We hebben de klant centraal gesteld bij onze besluitvorming, we hebben onze oplossingen voor werkplekken uitgebreid, we hebben onze activiteiten gelokaliseerd en vereenvoudigd en eind vorig jaar zijn we weer winstgevend geworden. We zijn een beter bedrijf geworden en hebben een natuurlijk moment bereikt in onze reis voor deze actie. Ik weet dat onze mensen zich zullen blijven ontwikkelen en zullen blijven bijdragen aan het succes van Lyreco”, aldus Dolph Westerbos, Chief Executive Officer van Staples Solutions. 

“Het team van Staples Solution krijgt veel erkenning binnen onze sector en we delen dezelfde passie voor onze klanten. Ik verheug me er zeer op hen binnen onze organisatie te mogen verwelkomen om onze gemeenschappelijke energie te bundelen voor het leveren van uitmuntendheid. Ik ben ervan overtuigd dat deze voorgenomen overname ons in staat zal stellen om de klanten van onze beide bedrijven een nog betere service te bieden”, aldus Greg Liénard, Chief Executive Officer bij Lyreco.

Over Staples Solutions

Staples Solutions is een toonaangevende leverancier van werkplekproducten, -diensten en -oplossingen voor kleine, middelgrote en grote bedrijven in Europa. Met ons geïntegreerde aanbod is Staples Solutions de partner bij uitstek om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van de werkplek van vandaag en morgen. U kunt meer te weten komen over Staples Solutions op www.staples.eu.

Over Lyreco Group

Lyreco, een particulier bedrijf sinds 1926, is een distributeur van werkplekproducten en -diensten. De groep is rechtstreeks actief in 25 landen in Europa en Azië. Lyreco’s 10.000 medewerkers delen een gemeenschappelijke missie: pioniers in het duurzaam leveren van wat elke werkplek nodig heeft, zodat de mensen zich kunnen concentreren op wat het belangrijkst is. U kunt meer te weten komen over Lyreco op https://lyreco.com/group/.

Over intersafe

Per december 2018 maakt IEV Holding, Intersafe, Elacin en Vlamboog, deel uit van de Lyreco Group. Voor meer informatie kunt u terecht op www.intersafe.eu.

Media contact

Berkeley Communications
Amie Blair
StaplesPR@berkeleypr.com
+44 (0) 7342 880 727

Meer Informatie?

Contactpersoon: Uw Customer Service medewerker
Nederland: T +31 (0)78 618 14 00 of E info@intersafe.eu
België: T +32 (0)15 423 320 of E info-b@intersafe.eu 
Of neem contact op met ons via het contactformulier.