Op vakantie naar een warm, zonnig oord? Dan ontbreekt zonnebrandcrème ongetwijfeld niet in de koffer. Steeds meer mensen zijn zich immers bewust van het belang van goed insmeren. Maar UV-straling is er niet alleen in vrije tijd. Medewerkers op een bouwplaats worden er bijvoorbeeld gedurende het jaar, heel wat uren aan blootgesteld. Reden voor BAM Wonen om voor goede huidbescherming aan te kloppen bij Intersafe en SC Johnson Professional.


SC Johnson zet BAM Wonen op goede spoor met huidbescherming en handhygiëne

Het National Safety at Work Event (NSWE), georganiseerd door Intersafe, vormde in 2018 het startpunt van de krachtenbundeling. Yvonne van Stroe, administratief medewerker bij BAM Wonen, bezocht de beurs met het idee om producten te ontdekken die het werk van haar collega’s in de buitenlucht aangenamer konden maken. “De stand van SC Johnson wekte mijn interesse, omdat ik het gevoel had dat er binnen BAM Wonen op het gebied van huidbescherming en handhygiëne nog ruimte was voor verbetering.

Voorheen lag het aan de uitvoerder in welke mate daar bij een project iets mee werd gedaan. Waar de een hartje zomer trouw wat tubes zonnebrandcrème bestelde, liet een ander dat na. Nadeel aan dat systeem was sowieso dat de producten her en der rondslingerden en soms verdwenen.” Qua handhygiëne liep ook niet alles gesmeerd. “We werkten veel met grote blikken vloeibare zeep, met een pompje erop. Die raakten echter weleens verstopt, waarna medewerkers de pomp eraf haalden en hun vuile handen rechtstreeks in het blik doopten. Niet heel hygiënisch en zuinig natuurlijk.”

Bekend met de gevaren, dus betere zelfzorg

Daarom was het tijd voor verandering. Hetty van Doorn, Account Manager bij SC Johnson, hielp Van Stroe op weg. “Als fabrikant voor producten op het gebied van huidbescherming, -reiniging, -desinfectie, en -verzorging hebben wij voor iedere werkplek een oplossing te bieden. Juist ook de bouw. Vroeger was dat een vrij conservatieve wereld. Hoe zwarter de handen, hoe beter. Dat werd gezien als bewijs voor hard werken. En insmeren? Dat was nu ook niet bepaald heel stoer.

Tegenwoordig is dat anders. Men kent de gevaren en zorgt over het algemeen beter voor zichzelf. Op een steiger zijn diverse veiligheidsvoorschriften. Het gebruik van onze producten valt ook te zien als een stukje bescherming.” Uitvoerder Erwin Huinen ziet in de praktijk dat veel medewerkers het insmeren inmiddels hebben opgenomen in hun dagelijkse routine. “Het gemak is bovendien groter, want de losse tubes en potten zijn ingeruild voor dispensers. Die hangen op logische plekken, in het zicht. Soms bij een toiletunit, soms naast de koffiemachine. De handdesinfectie is bovendien ongeparfumeerd.Veel mannen vinden dat een voordeel.”


BAM Wonen

Het doel van BAM Wonen is om aangenaam wonen nog toegankelijker te maken voor iedereen. Met innovatieve, duurzame en onderscheidende producten en diensten zet de organisatie de toon in de wereld van wonen. Kennis van zaken, een integrale aanpak en constructieve samenwerking met andere partijen vormen de basisbeginselen. Goed luisteren naar de wensen en behoeften van (toekomstige) bewoners, opdrachtgevers en partners doen de rest.

BAM Wonen


Nog meer integreren

Van Doorn is niet verbaasd dat het gros van die stoere gasten de producten dagelijks gebruikt. De samenwerking is ondertussen geïntensiveerd. “Als startpunt is er op ruim 20 bouwlocaties een toolbox gegeven door SC Johnson. Het thema van deze voorlichting was ‘Zonbescherming en handhygiëne’. De zonnebrandcrème met beschermingsfactor 50 is in gebruik genomen.

Toen ontving ik al positieve signalen. Tevens hebben we testen uitgezet met een industriële schuimreiniger. Dit is een uniek product omdat het een schuimreiniger met schuurkorrel is! Deze reiniger is alleen beschikbaar in een dispenser. Dit zorgt voor een hygiënische werkplek en het is ook meetbaar zuiniger in gebruik dan de zeep die voorheen werd gebruikt in een blik. De volgende stap de introductie van een voedende handcrème.” Van Stroe vult aan: “Bij schraal weer kunnen medewerkers hiermee vervelende scheurtjes in hun handen voorkomen. De reacties op de proeftubes waren goed. Het spul trekt goed in en zorgt daardoor niet voor vette handen. Een mooie aanvulling dus.”

Kansen voor uitbreiding binnen BAM Wonen zijn er genoeg. “Binnen de organisatie werken we met vier business units: Speciale Projecten, Nieuwbouw Concepten, Renovatie Concepten en Bouwen op Maat. De eerste twee takken zijn al enthousiast over de producten. Bij renovatieklussen is het minder relevant, omdat veel van de werkzaamheden zich binnen afspelen. Maar deels is dat wellicht alsnog te integreren, net als bij speciale projecten. Dat balletje ga ik zeker opgooien. Hoe beter de hygiëne, des te minder kans dat er tijdens een griepgolf veel medewerkers ziek thuis zitten. Het is niet exact te meten, maar door handen regelmatig te desinfecteren wordt het aantal bacteriën verkleind. Met minder verzuim tot gevolg, wat voor zowel de medewerker zelf als BAM Wonen gunstig is.”

Een goede organisatie begint met tevreden medewerkers

Of BAM Wonen en SC Johnson elkaar zonder Intersafe tegen het lijf waren gelopen, blijft koffiedik kijken. Feit is dat het National Safety at Work Event de krachtenbundeling in gang zette. Intersafe werkt als leverancier al sinds 2005 met Koninklijke AM Groep samen, en verzorgt vanaf 2012 ook alle werkkleding. Huidbeschermingsproducten en handhygiëne vormen een logische vervolgstap. Van Stroe: “Een goede organisatie begint bij tevreden medewerkers. Daarom testen we voortdurend nieuwe producten, van koelvesten tot veiligheidsbrillen. Innovaties in de markt volgen we op de voet. Tijdens het National Safety at Work Event is er altijd voldoende gelegenheid voor het ontdekken van nieuwe ontwikkelingen. Een fijn event voor het oppikken van interessante, relevante zaken. Dit jaar ben ik zeker weer van de partij!”


Meer informatie?

Contactpersoon: Uw Customer Service medewerker Nederland: T +31 (0)78 618 14 00 of E info@intersafe.eu België: T +32 (0)15 423 320 of E info-b@intersafe.eu Of neem contact op met ons via het contactformulier.

Meer informatie?