SNCF verwelkomde het Intersafe Group Executive Team, om middels toepassingen van persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) het veiligheidsbewustzijn te verbeteren. SNCF is één van de grootste europese treintransport organisaties met 120.000 medewerkers. De SNCF afdeling onderhoud van sporen en treinen heeft meer dan 50.000 medewerkers verspreid over 54 technische centra in Franrijk waarvan 8 in Parijs zijn gesitueerd. Het Intersafe Executive Team bezocht het Technicentre Le Landy, het op één na grootste onderhoudsbedrijf van de TGV in Frankrijk, om meer te leren over het lokale veiligheidsbewustzijn en ideeën uit te wisselen over het comfort, niet alleen van de treinen, maar ook van de pbm’s.

Samenwerking Intersafe en SNCF vergroot het veiligheid bewustzijn

De heer Lionel Delport, nationaal preventie specialist bij SNCF, vergezeld door veiligheidscoördinator Arien Loumeau en communicatie verantwoordelijke Karine Jeanne van de locatie Le Landy gaven een rondleiding over de 3 districten. Elk district heeft andere omstandigheden die om andere pbm’s vraagt. Treinonderhoud wordt uitgevoerd in vijf fases, waarbij het eerste niveau is gebaseerd op het checken en schoonmaken van trainen, niveau 2 is vergelijkbaar met een APK onderhoud, op het 3e niveau wordt het onderstel van de trein onderhouden en op niveau 4 en 5 wordt aan de wielen en transformatoren gewerkt.

Intersafe en SNCF werken nauw samen op alle niveaus om op maat gemaakte tools te ontwikkelen om het veiligheidsbeleid van SNCF uit te rollen tot op de werkvloer.

Dagelijks kick off ‘Veiligheid op het werk’
SNCF medewerkers beginnen elke ochtend met een 5 minuten durende kick off waarin de dagelijkse risico’s en het voorkomen daarvan, wordt besproken. Voor deze dagelijkse kick off heeft Intersafe, SNCF gefaciliteerd met de ontwikkeling van een documentatie map met technische specificaties en beschrijving hoe pbm’s gedragen en toegepast moeten worden. Met namen risico’s op het gebied van tillen en vallen krijgen regelmatig de aandacht.

Draagcomfort
Yves Pétin, CEO van Intersafe, gaat in gesprek met een SNCF medewerker over het draagcomfort van verschillende helmen. De medewerker vertelt dat naast de veiligheid, ook het draagcomfort belangrijk is, om een rode streep over zijn voorhoofd, te voorkomen. Yves Pétin past verschillende helmen om te begrijpen wat hij met het team en de fabrikant moet bespreken om deze boodschap duidelijk te maken.

Pbm uitgifte met automaat
Momenteel is de uitgifte van pbm’s binnen een district de grootste uitdaging bij SNCF. De medewerkers werken in shifts 24 uur per dag en het uitgifteloket is alleen geopend tijdens kantooruren. Om deze uitdaging op te lossen, loopt er momenteel een proef bij SNCF met pbm-automaten.
Wilt u de discussie aangaan met het Intersafe Executive Team over veilig werken?

Veiligheidscultuur
Met de dagelijkse open interactie over pbm’s en veiligheidsbewustzijn, versterken Intersafe en SNCF de veiligheidscultuur bij alle medewerkers en worden er innovatieve oplossingen ontwikkeld om voortdurend de veiligheid en het welzijn van de medewerkers op het werk te verbeteren.
Bent u geïnteresseerd om met Intersafe te discussieren over de veiligheid en het welzijn van uw medewerkers op het werk? Nodig dan het Intersafe Executive Team uit op uw locatie en neem contact op via het contactformulier.