EEN IJZERSTERKE VERBINDING

De ambitie, visie en missie van de Hendrik Veder Group liegen er niet om. Het bedrijf wil op haar vakgebied de beste van de wereld zijn. De merkbelofte is dan ook veelzeggend; the force of smart connection. Eén van de belangrijkste pijlers is: de onbetwiste veiligheid van producten en diensten. “Het moet van A tot Z kloppen”, stelt Health & Safety Lead Johan Brandsma. “Dat betekent niet alleen veilige producten en diensten leveren, maar ook veilig produceren. Veilig werken is de basis.”

Hendrik Veder Group

Sleepkabels voor schepen, zelfs booreilanden, trossen, hijsmiddelen en stroppen. De producten van Hendrik Veder zijn uiterst robuust en indrukwekkend. Ze zijn gemaakt om enorme krachten te kunnen weerstaan en kostbare ladingen te verplaatsen. Op de locaties van Hendrik Veder Group in Nederland, Engeland en Polen worden ze geproduceerd, op maat gemaakt, voorzien van appendages, vettingen en getest op rek- en breeksterkte.
Daarnaast zijn de servicetechnici van het Nederlandse bedrijf in alle uithoeken van de wereld actief. ‘Testen uitvoeren, kranen voorzien van nieuwe kabels of haken, ondersteunen bij specialistische projecten… Onlangs is bijvoorbeeld het hefvermogen (5.500 ton!) van de Pioneering Spirit getest’, omschrijft Johan met trots. “Dat doet onze afdeling Solutions.” Door de uiteenlopende werkzaamheden kent elk bedrijfsonderdeel en iedere discipline zijn eigen uitdagingen op het gebied van veiligheid.

Intersafe helpt ons om voor elk risico een passende oplossing te vinden.

Professionele partner

Het inzetten van een e-learning-pakket genaamd Tagpoint binnen Hendrik Veder Group, vormde de indirecte aanleiding voor het eerste contact met Intersafe als het gaat om veiligheidsbewustzijn en bijbehorende te verstrekken en te gebruiken persoonlijke beschermingsmiddelen. “Met maandelijkse interactieve onderdelen proberen we het veiligheidsbewustzijn binnen ons bedrijf te verhogen”, legt Johan uit. “Periodiek verdient het team met de meeste punten een attentie of beloning.” Op deze manier stimuleert de organisatie haar werknemers om veilig te werken en om verbeterpunten aan te dragen. Mede door de module over persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm) ontstond een behoefte aan veiligheidshelmen in plaats van de bump caps die tot dan toe werden gebruikt. Een mooie aanleiding voor Johan om het hele pakket aan middelen weer eens tegen het licht te houden. “We hadden diverse leveranciers en liepen al langer met het idee alles bij één partij neer te leggen. Uiteraard vanwege de schaalvoordelen, maar we zochten ook gewoon een professionele partner die met ons meedenkt. Natuurlijk zijn er meer partijen die een goede prijs-kwaliteitverhouding leveren, maar Intersafe overtuigde ons met hun visie op de rol als ‘preferred supplier’.”

Lokaal en internationaal

Van de levering van enkele producten tot een steeds completer pakket. De samenwerking krijgt meer en meer vorm. “Intersafe is voor ons geen leverancier, maar echt een kennispartij”, vindt Johan. “Ze zijn inhoudelijk sterk en denken mee over hoe ze onze wensen het beste in kunnen vullen. Bij de productie van sommige artikelen gebruiken we bijvoorbeeld een bepaalde vorm van adembescherming. Toen deze niet meer leverbaar was, hoefden we daar niet zelf achteraan. Intersafe kwam direct met een alternatief met minimaal dezelfde specificaties. En ook kwamen ze met een oplossing voor onze overalls die in de zomer veel te warm bleken. Die expertise en oplossingsgerichtheid is erg prettig.”

Ook accountmanager Joost Jespers van Intersafe is tevreden over de samenwerking. “Veiligheid en kwaliteit zijn van groot belang bij Hendrik Veder Group. Als partner in persoonlijke beschermingsmiddelen helpen we hen zo goed mogelijk hun ambities waar te maken. We begonnen in Rotterdam met de afdeling Productie en breiden nu uit naar de mensen van Solutions. Zij werken wereldwijd. Met de vestigingen van Hendrik Veder Group in het buitenland blijkt ineens hoe handig het is dat Intersafe een internationale speler is.”

Service & snelheid

Van veiligheidsbrillen tot helmen en van handschoenen tot adembescherming. Intersafe levert een compleet basispakket én werkkleding in de ‘clubkleuren’ van Hendrik Veder Group. “Uitstraling, zichtbaarheid en herkenbaarheid op locatie is voor onze opdrachtgevers – en dus ook voor ons – van groot belang. Als je beweert dat je de meest veilige en beste producten ter wereld levert, kun je niet in smerige of kapotte werkkleding verschijnen”, vindt Johan. “Intersafe begrijpt dat. Bovendien is de snelheid van leveren altijd in orde. Zelfs als onze opdrachtgevers soms bijzondere eisen stellen aan de pbm die we dragen.” Naast de snelheid, is Johan ook te spreken over de service en flexibiliteit. “Het aanmeten van otoplastieken en veiligheidsbrillen op sterkte bijvoorbeeld. Dat Intersafe dat op locatie komt doen, scheelt ons veel tijd en gedoe.”

Hendrik Veder Group - service en snelheid

Efficiënte toekomst

Hoewel Johan enthousiast is over de samenwerking, heeft hij toch nog wel wat wensen voor de nabije toekomst. Bestellen via een online portal (de Employee Safety Manager) is daar één van. “Intersafe heeft de mogelijkheden laten zien en we hebben zeker de intentie om daarmee te gaan werken. De komende tijd moeten we dus goed nadenken over zaken als persoonlijke budgetten en met welke middelen we het systeem willen vullen. Ook hierin adviseert Intersafe ons. Ik ben ervan overtuigd dat we gezamenlijk tot een systeem komen waarmee we nog sneller en efficiënter kunnen inkopen.”