Valbeveiliging is te belangrijk om er ‘even’ bij te doen. Dat was voor Intersafe reden om in 2013 afscheid te nemen van de bescheiden divisie permanente valbeveiliging, die toen vier medewerkers telde. Maar valbeveiliging is ook te belangrijk om er niets aan te doen. En dus bundelen Intersafe en Eurosafe Solutions hun krachten om veilig werken op hoogte verder invulling te geven. Vallen van hoogte is nog steeds een van de meest voorkomende arbeidsongevallen, met jaarlijks 18 doden tot gevolg.

Samen naar grote(re) hoogte

Aart-Jan van Ek is Catagory Manager bij Intersafe en blij dat zijn bedrijf met de know how van Eurosafe Solutions hun klanten nu een breder pakket kan bieden op het gebied van veilig werken op hoogte. Raymond Keijzer is accountmanager bij Eurosafe Solutions en hij is blij dat hij deels weer op het oude nest terug is en samen met oud-collega’s gezamenlijk klanten gaat bezoeken: “Wij hebben de vereiste capaciteit en specialistische kennis en ervaring. Bovendien hebben we veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Die combinatie is een groot pluspunt.”

Strenge wetgeving
Permanente valbeveiliging is een specialisme op zich. In de industrie en in de woning- en kantorenbouw, maar bijvoorbeeld ook in de offshore & scheepvaart, energiesector en telecom. Gebouwen worden steeds hoger en op en aan die gebouwen gebeurt steeds meer, met alle risico’s van dien. De nationale en Europese wetgeving wordt bovendien steeds strenger en dat heeft onder andere gevolgen voor uitvoerende partijen. Anders gezegd, werken op hoogte moet je goed onder controle houden en dat vereist steeds meer expertise. Intersafe heeft ervoor gekozen zich te specialiseren in persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s). Denk hierbij aan bijvoorbeeld harnassen, lijnen, haken en valblokken. Eurosafe Solutions richt zich op permanente valbeveilingsoplossingen (horizontale systemen, verticale systemen, systemen voor hellende daken, trappen en ladders, abseilvoorzieningen en -diensten, etc.) Samen hebben de partijen de kennis in huis over de brede productgroep. We spreken hier van een samenwerking met synergie. Productkennis over deze productgroep valbeveiliging is bij Intersafe verdeeld over de volledige sales afdeling. Zo kan iedere klant op een snelle wijze antwoord krijgen op zijn of haar vragen. Leveringen worden ook gedaan vanuit het centrale magazijn in Dordrecht.

Profvoetballers
Eurosafe Solutions telt in Nederland zo’n 75 medewerkers. En dan zijn er ook nog kantoren in België, Duitsland en Engeland. Kortom, dat was een geschikte partij om de samenwerking mee aan te gaan. “Als profvoetballers werden we verkocht!”, zo blikt hij lachend terug op zijn toenmalige carrière switch. De transfer pakte goed uit, want Raymond werkt nog steeds bij Eurosafe Solutions én met veel plezier. “We werken hier met een grote ploeg eigen monteurs en hebben eigen inspecteurs die alle systemen nalopen. Een correct gemonteerde en gekeurde valbeveiligingsvoorziening is één, maar weten hoe er veilig mee te werken is twee. Dat dekken we af met het opleiden en trainen van de gebruikers, in huis of op locatie. Onze grote voorraad maakt het makkelijk klanten adequaat te helpen. Als hier iemand aanklopt die een pand van 300 meter lang en 50 breed wil voorzien van valbeveiliging, dan kunnen wij dat bij wijze van spreken morgen verzorgen. Bij Intersafe hadden we geen eigen monteurs en waren we van anderen afhankelijk. Waardoor je niet altijd de klant snel kan helpen.”

Profiteren
De samenwerking met Eurosafe geeft Intersafe dus beduidend meer slagkracht. Op haar beurt krijgt Eurosafe er via Intersafe weer een aantrekkelijk aantal prospects bij. Waar Eurosafe haar klanten vooral heeft onder gebouweigenaren en gebouwbeheerders, daar heeft Intersafe weer een sterke positie in de industrie. En daar valt op het gebied van valbeveiliging voor Eurosafe nog heel wat te halen, zo bleek tijdens het National Safety at Work Event van 16 april jl. waar ze in hun stand heel veel nuttige contacten in de industriële wereld aanboorden. “Van elkaar leren en van elkaar profiteren,” zo vat Aart-Jan van Ek de gesloten partnerovereenkomst kort maar krachtig samen. Vaste contactpersonen van beide partijen gaan periodiek alle lopende projecten doorspreken. Aanvragen voor valbescherming die binnenkomen bij Intersafe worden doorgesproken met Eurosafe en waar nodig gaan beide partijen op bezoek bij die klant. Het assortiment van Eurosafe vertoont enige overlap met dat van Intersafe en Aart-Jan sluit niet uit dat er voor Intersafe hier en daar wat omzet verloren gaat. “Maar dat is voor ons niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat wij onze klanten op een goede manier kunnen blijven helpen.”

Communicatie
Eind augustus is het contract officieel getekend en meteen werd er ook actie ondernomen. De eerste stap was intern binnen zowel Intersafe als Eurosafe de directe betrokken medewerkers uitvoerig te informeren over de deal en wat dat allemaal in de praktijk betekent. ‘Next step’ is om de bestaande en potentiële klanten op de hoogte te brengen van alle ‘ins en outs’ van deze overeenkomst. Dit artikel vormt daarvoor de aftrap, maar u hoort er binnenkort meer over!

Meer weten?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.