Met de introductie van een nieuwe grijze Food overall zet Intersafe deze week een nieuwe stap om de risico’s op het gebied van voedselveiligheid verder te verkleinen.

Risico’s voedselveiligheid verkleinen

De primeur was voor industriële dienstverlener Reym, die de overall deze week als eerste in gebruik nam. Zij stonden ook aan de basis ervan. Bij Reym werken 600 medewerkers en 65 daarvan zijn actief in de reiniging van installaties in de voedingsmiddelenindustrie. Hygiënisch werken is hier een keiharde voorwaarde. Op het gebied van methoden en materialen is Reym z’n tijd vooruit (ze bezitten sinds 2012 als enige industriële reinigingsbedrijf het ISO 22000-certificaat voor de voedingssector) maar op het vlak van bedrijfskleding was er nog winst te behalen, zo concludeerde een interne werkgroep.

Gladde afwerking
En dus benaderden ze Intersafe. Dat ontwikkelde, samen met producent Havep, een overall die de kans op bacteriële besmetting tijdens reinigingswerk minimaliseert. De nieuwe overall is volgens de DIN 10524-norm gemaakt. Daarbij is alles in het werk gesteld om verspreiding van verontreinigingen te voorkomen. Het materiaal is glad, en dat geldt ook voor de afwerking. Zo zitten er geen zakken aan de buitenkant en zijn de stiksels aan de binnenkant verwerkt.

Onderscheidend product
Witte en blauwe overalls waren al langer bekend in de foodindustrie, maar deze is grijs en dat is nieuw. En dat is niet voor niks zo verduidelijkt Edward Lie-A-Sam, accountmanager bij Intersafe: “Dit is een onderscheidend product, en dat tonen we hiermee duidelijk aan. De overall is van katoen gemaakt en dat verhoogt het draagcomfort, zeker als je in een warme omgeving werkt. De vezels zijn behandeld met een speciale finish, waardoor deze Food overall vlam vertragend en anti-statisch is.”

Meer weten?
Interesse om deze nieuwe Food overall uit te proberen? U kunt een testexemplaar aanvragen via uw Customer Service medewerker.