Dit nieuwe poloshirt voor de medewerkers van Dura Vermeer is een shirt met een verhaal. Het is gemaakt met de allernieuwste technieken en revolutionaire garens en daardoor bijzonder duurzaam. Er worden (echt waar!) PET-flessen voor gerecycled en bij de productie worden indrukwekkende besparingen op water- en energieverbruik behaald.

Polo met een verhaal

Het geheim van dit kledingstuk zit ‘m in het gebruik van twee soorten garens. Een hydrofiele cellulose garen, gemaakt van houtpulp, die de stof een hoog absorptievermogen geeft. En sterke multi-filamentgarens, gemaakt van gebruikte PET-flessen die zo een tweede leven krijgen. Voor de garens voor één shirt zijn bijna 5 flessen nodig!

Het hergebruik van de flessen levert een mooie bijdrage aan het milieu op. Zo wordt er bij de productie van deze garens ruim 50% minder CO2 uitgestoten en 60% minder water verbruikt. De besparing op het energieverbruik is maar liefst 75%.

Gevoelige huid
Met al die technische details zou je bijna vergeten dat dit bovenal een comfortabel kledingstuk is. Het absorbeert fantastisch (tot wel 50% méér dan katoenen vezels) en voert het vocht ook meteen af. De stof voelt zacht aan en een speciale finish voorkomt bacteriegroei. Zelfs personen met een gevoelige huid kunnen de polo probleemloos dragen. En wie het kledingetiket zorgvuldig bestudeert zal daar een zonnetje ontdekken, dat aangeeft dat deze stof ook nog eens beschermt tegen de inwerking van ultraviolette zonnestralen.

Meer weten?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.