Intersafe gaat samen met Dura Vermeer een pilot uitrollen van ‘circulaire regenkleding’. Een resultaat van de Green Deal Circulair Inkopen en onderdeel van “EcoProFabrics”, een innovatieproject van de Europese Commissie.

Pilot met circulaire regenkleding

Vijftig medewerkers van Dura Vermeer Materieelservice, Dura Vermeer Ondergrondse Infra en Dura Vermeer Milieu doen mee aan de draagproef. Deze pilot is één van de initiatieven binnen de Green Deal Circulair Inkopen om te komen tot een breed pakket circulaire bedrijfsveilige kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Na de opgestarte inzameling zal binnenkort zal ook het eerste circulaire veiligheidsvest worden gepresenteerd.

Leverancier Dutch aWEARness is de ontwikkelaar van de circulaire regenkleding, die na gebruik wordt gerecycled en omgezet naar nieuwe stoffen en regenkleding. Na afloop van de eerste draagperiode wordt de regenkleding ingenomen en omgezet naar polyestergranulaat. Van het polyestergranulaat worden nieuwe garens gesponnen en nieuwe stof geweven. De stof wordt gebruikt voor nieuwe kledingstukken.

100% recyclebare polyesterstof
Hergebruik van het materiaal van de regenkleding is mogelijk dankzij Infinity, een 100% recyclebare polyesterstof, en het Circular Content Management System, een track en tracesysteem dat Dutch aWEARness heeft ontwikkeld in samenwerking met partners zoals Dura Vermeer en Rijkswaterstaat om het gehele proces te monitoren. Klanten en overheden krijgen inzicht in het productieproces en de bijbehorende milieu-impact door de QR-code in de kleding te scannen. De milieu-impact van deze pilot is minimaal, doordat er geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt en geen afval wordt gecreëerd.

Proof of concept
Voor Dura Vermeer en Intersafe  is deze pilot een belangrijke stap richting de circulaire economie; een “proof of concept” waarmee wij willen aantonen dat het mogelijk is om hoogwaardige bedrijfskleding te maken binnen de circulaire economie en daarmee winst te genereren voor alle betrokkenen en het milieu. We hopen hiermee een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven en overheden, zodat het milieu een grotere rol gaat spelen in orders en aanbestedingen.

Meer weten?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.