Vanaf 1 oktober 2021 gaat het BTW tarief op stofmaskers (FFP), chirurgische maskers en sociale mondmaskers terug naar het normale tarief zoals dat gold voor het uitbreken van de COVID-19 pandemie.

Vorig jaar werd vanuit de Tweede Kamer het besluit genomen om het nultarief toe te passen op de binnenlandse verkoop van bepaalde items om de COVID-19 pandemie te bestrijden, waaronder mondkapjes. Mondkapjes vielen tot 25 mei 2020 nog onder het normale btw-tarief van 21%.

De overheid heeft nu besloten dat vanaf 1 oktober 2021 het BTW tarief op stofmaskers(FFP), chirurgische maskers en sociale mondmaskers terug gaat naar het normale tarief zoals dat gold vóór het uitbreken van de COVID-19 pandemie. Ook wordt er vanaf 1 oktober BTW berekend op alcoholgels en COVID- zelftests.

Zie voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/belastingmaatregelen.

Dit houdt in dat wij vanaf vandaag weer het oorspronkelijke BTW-tarief van 21% in rekening brengen op de facturen over onze leveringen van mondkapjes, alcoholgels en COVID-zelftests.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de beschikbaarheid van mondkapjes of andere COVID-gerelateerde producten? We helpen je graag. Neem contact met ons op 📧 info@intersafe.eu | 📞 +31 (0)78 618 14 00