Vorige week publiceerden Eye Wish en Pearle over de heropening van hun winkels en dat ze weer oogmetingen gaan doen. Na bijna 2 maanden heropenen de opticienketens en de meeste onafhankelijke opticiens hun deuren en beginnen ze met oogmetingen volgens een nieuwe richtlijnen (Sectorplan Optiek) om de veiligheid van alle partijen te garanderen.

Oogmeting binnen Het Nieuwe Normaal

Eye Wish, Pearle en Grand Optical

In de afgelopen periode hebben de opticiens gewerkt aan een plan om winkels her in te richten met betrekking tot de 1,5 meter samenleving. Op dit moment is dit voor alle winkels gedaan. Op deze manier kunnen zij service bieden op 1,5 meter, met respect voor de veiligheid van klanten en medewerkers. Hun doel is om binnen de richtlijnen van het RIVM een veilige en verantwoorde oogzorg te bieden.

Daarnaast is er een protocol (Sectorplan Optiek) voor de optische industrie ontworpen en ondertekend door alle partijen in de optiek. Dit protocol beschrijft welke maatregelen en richtlijnen moeten worden nageleefd, zodat klanten en medewerkers veilig in de winkel zijn.
Hoewel de winkels open zijn, voeren ze niet in alle winkels oogmetingen uit. Zodra alle medewerkers van een winkel een e-learning hebben gevolgd en er een succesvolle interne store-audit is geweest, kan de winkel opnieuw oogmetingen uitvoeren, alleen op afspraak.

Oogmeting binnen de 1,5 meter samenleving

De oogmeting in de winkels wordt iets anders gedaan dan voorheen. Om een veilige oogmeting te kunnen uitvoeren, gaan de opticiens voorzichtig te werk. Zij hebben hun winkels ingericht volgens strenge richtlijnen en protocollen die met de branchevereniging UFON zijn opgesteld. Veilig en verantwoord.
Hier vindt u het overzicht van alle winkels die oogmetingen uitvoeren en meer informatie over oogmetingen binnen de 1,5 meter vereniging:

Uw eigen opticien op locatie

De afgelopen weken konden ook onze eigen opticiens geen oogmetingen doen bij u op locatie. Maar uw medewerkers hebben nog steeds een veiligheidsbril en een computerbril nodig, soms zelfs nog dringender dan voorheen. Ook wij werken aan de oplossing om binnen de 1,5 meter samenleving, Het Nieuwe Normaal, bij u op locatie veilig oogmetingen van uw medewerkers te kunnen verrichten met inachtneming van de 1,5 meter veiligheidsafstand.

Nog niet in staat of 100% gerust om veilig brilmetingen te doen op locatie of in winkels?

Wij hebben een innovatieve oplossing gecreëerd om de brilmeting op afstand te doen. Zo kunnen uw mensen thuis of op locatie blijven en toch een brilmeting doen.

Bent u geïnteresseerd of wilt u een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op.