Yves Pétin, CEO van Intersafe en Job Dura, voorzitter Raad van Bestuur hebben donderdag 12 november in kantoor Cornerstone in Rotterdam de nieuwe werkkleding voor de divisie Bouw en Vastgoed onthuld. De presentatie kreeg een extra feestelijk tintje door de officiële ondertekening van een driejarig kledingcontract (met optie tot verlenging met drie jaar) tussen Dura Vermeer en Intersafe, leverancier van producten en diensten op het gebied van veiligheid.

Onthulling nieuwe werkkleding

Groepsbreed contract bespaard
Met de ondertekening van het contract is alle werkkleding voor Dura Vermeer groepsbreed (divisie Bouw en Vastgoed, divisie Infra en Facilitaire Bedrijven) nu bij één contractpartij ondergebracht. Doelstellingen voor dit samenvoegen zijn bestelgemak, kwaliteit, duurzaam circulair, het blijven verbeteren van standaardprocessen, huisstijlbewaking en een flinke verlaging van de kosten.

Kritisch testen
De compleet nieuwe lijn voor Bouw en Vastgoed werd in recordtijd ontwikkeld, waarbij de focus lag op méér veiligheid, méér draagcomfort en duurzame inzetbaarheid. Intern werd een werkgroep van negen personen geformeerd met daarin inkopers, veiligheidskundigen, kledingcoördinatoren, HR-adviseurs, uitvoerders en gebruikers. Het nieuwe kledingpakket moest vanaf ‘scratch’ worden opgebouwd en is tussentijds uitgebreid, zorgvuldig en kritisch getest met de hulp van een twintigkoppig testpanel. Dankzij deze gebruikerstesten kwam goed in beeld hoe veiligheidsregels en dagelijkse praktijk soms met elkaar op gespannen voet staan, zoals het vinden van een goed plekje voor de mobiele telefoon.

Voor de productie van het kledingpakket had Intersafe een drietal fabrikanten geselecteerd waarbij de keuze uiteindelijk is gevallen op Manderley. Om tot de beste oplossingen te komen, hebben partijen zich opgesteld als ketenpartners, waarmee alles openlijk is besproken en de afspraak is gemaakt het pakket doorlopend te verbeteren en te verduurzamen. Zo worden in de volgende productiegang alle opmerkingen meegenomen en wordt de kleding 100% circulair uitgevoerd.

Innovaties
In de kleding is een aantal innovaties opgenomen, zoals een reflectiestriping die van grote hoogte en van veraf goed zichtbaar is en een fluorescerende gele stof (in plaats van standaard geel) die zorgt voor een betere zichtbaarheid. Nieuw is de zwarte doorwerkbroek, die niet alleen zwaar en stoer oogt, maar ook eigentijds door de vermelding van het webadres van Dura Vermeer op de linkerpijp. Daarnaast zijn de groene polo’s verduurzaamd door het hergebruik van petflessen en hebben ze een UV-coating.

Timmermannen Irfan Kot en Nick Verloop hebben van Job Dura als eerste een kledingpakket ontvangen. Komende weken krijgen de bouwplaatsmedewerkers en (hoofd)uitvoerders een kledingpakket thuisbezorgd.