Stel je voor: Lasbescherming die even veelzijdig is als jijzelf. Met een betere manier om jouw zicht en gevoel te bepalen tijdens het lassen. Met een grotere controle op je werk. Zonder in te leveren op veiligheid én comfortabeler dan ooit!

Nooit meer compromissen - 3M™ Speedglas™ Heavy Duty Lashelm G5-01

Lever niet in op lascomfort

De nieuwe 3M™ Speedglas™ Heavy-Duty Lashelm G5-01 is beter in te stellen dan ooit te voren: Kies jouw eigen kleurschema in de donkere stand van het ADF, personaliseer de richting van de luchtstroom in de lashelm, bepaal de mate van extra dekking die jij nodig hebt en optimaliseer jouw draagcomfort met de verscheidene accessoires.

Generation 5: Een nieuw tijdperk

Waarom deze innovaties en volledig nieuwe generatie Speedglas producten? Wij vinden dat lassers het verdienen om zich veilig en comfortabel te voelen tijdens hun werk. Als trotse vakmensen willen ze altijd uitmuntend werk leveren. Net als wij. Onze bestaansreden is het verbeteren van het leven van lassers en hun prestaties op het werk. In 2019 is het tijdperk van Generation 5 (G5) aangebroken, waarbij de Speedglas Heavy Duty Lashelm G5.01 de eerste lashelm van deze nieuwe generatie is.

De lasser centraal

Elke productgeneratie is het resultaat van jaren van interviews met lassers, jaren van ervaring en onderzoek, en gedetailleerde analyses. Bij deze nieuwe vijfde generatie staat het type lasser centraal. Als er iets duidelijk is geworden, is het wel dat geen twee lassers hetzelfde zijn. Er is nooit een type PBM geschikt geweest voor alle lassers. Meestal moesten ze ergens op inleveren, aangezien hun individuele situatie speciale voordelen of productkenmerken vereiste. Afhankelijk van de werksituatie en de methode variëren de belangrijkste voordelen van een lashelm.

Eén van de type lassers is de vakman die werkzaam is met grote en zware componenten, in een grote werkplaats, werkend met hoge amperages. Er wordt grote productie gedraaid, er moet regelmatig geschakeld worden tussen lassen en slijpen, en vaak is de ruimte nog onvoldoende verlicht. Tijdens dergelijke zware werkzaamheden heeft dit type lasser dekkende bescherming tegen straling nodig, naast een helder en duidelijk zicht op het laswerk in donkere omgevingen. Verder is een ademhalingssysteem tegen lasrook noodzakelijk en moet de PBM zo comfortabel mogelijk aanvoelen en bescherming bieden tegen vonken en spatten. Juist in al die behoeften voorziet de nieuwe Speedglas Heavy Duty Lashelm G5-01.

Innovaties voor de lasser

Door middel van de nieuwste innovaties is het niet meer nodig om enige compromissen te sluiten wanneer je zware laswerkzaamheden verricht. Op alle vlakken heeft 3M Speedglas verbeteringen weten te ontwikkelen, die ervoor zorgen dat niet jij als lasser je hoeft aan te passen, maar dat de lashelm perfect aangepast kan worden aan jouw wensen.


Lever nooit meer in op comfort

Speciaal voor lassers in zware omstandigheden. Uniek! Kies jouw eigen variabele kleur: Natuurlijk, warm of koud. Personaliseer de luchtstroom van je gezicht naar het vizier. Verlicht jouw werkplek met de ledlamp accessoire. Inclusief vertrouwd Adflo™ ademhalingssysteem,verbeterde hoofdband en Bluetooth.

Lever nooit meer in op comfort


Slank ontwerp, zonder in te leveren op bedekking

Een automatisch donkerkleurende lashelm met opklapfunctie voor een helder zicht in situaties waar niet wordt gelast (bijvoorbeeld tijdens het slijpen, meten, enz.) met een Adflo™ motoraangedreven ademhalingsbescherming om klasse TH3 ademhalingsbescherming te bieden. Beter zicht op het laswerk, voor en na het lassen, waardoor de kwaliteit van het eindresultaat hoger wordt en schaduwen en vermoeidheid verminderd worden.

Met de opklapbare lasfilter kunt u naadloos schakelen tussen lassen en slijpen terwijl de  ademhalingsbescherming in stand blijft. Dankzij het heldere slijpvizier kan de lasser de werkplaats inrichten, inspecteren en rondbewegen zonder de lashelm af te hoeven doen. Daarnaast kan de lasser kiezen voor vele mogelijkheden van extra bedekking, door zelf een combinatie van accessoires samen te stellen voor extra hoofd- en nekbescherming. Personaliseer jouw lashelm voor het werk dat jij moet doen.

New to the world: Variable Colour Technology

Beide nieuwe G5-01 lasfilters zijn voorzien van de populaire 3M Speedglas Natural Colour-technologie voor een meer realistische kleur in de lichte stand; een technologie die zeer gewaardeerd wordt door lassers. Voor een nog beter zicht op en controle van uw smeltbad, introduceren wij nu daarnaast de 3M™ Speedglas™ Variable Colour Technology. De G5-01VC (Variable Colour) lasfilter bevat een unieke, nieuwe, extra technologie: de lasser kan kiezen tussen variabele kleurenschema’s in de donkere stand.

Het ADF is in de donkere stand in te stellen in drie verschillende tonen: warme kleuren, de natuurlijke kleurstand of een koel kleurenschema. Pas de kleur van het lasfilter aan gebaseerd op de lasmethode en het te bewerken materiaal, zodat de contouren beter te zien zijn. Jij bepaalt zelf welke kleur het beste kijkcontrast voor het lassen oplevert en wat het meest comfortabel is voor jouw ogen. De tweede G5-01 lasfilter – de G5-01TW – bevat niet de Variable Colour Techology, maar wel een speciale Tack Weldingmodus, wat het uitermate geschikt maakt voor hechtlassen.

Personaliseer jouw luchtstroom

Met het nieuwe verdeelsysteem in de helm kunnen lassers de luchtstroom binnenin de helm personaliseren. De luchtstroom kan ofwel op het gezicht ofwel op het vizier worden gericht. Regel daarnaast hoeveel lucht er vanaf de bovenkant komt, en hoeveel vanaf de twee zijkanten. Geen lucht meer die vanaf onderen rechtstreeks in het gezicht blaast; jij hebt nu zelf de controle over de luchtstroom. Personaliseer tot je meest comfortabele instellingen en geniet van het verkoelende effect zonder dat je neus of ogen uitdrogen.

Nieuwe comfortabele hoofdband

Minder onderdelen en beter comfort; het nieuwe hoofdbandontwerp bevat verbeterde zelfaanpassende comfortkussens op het voorhoofd. Door middel van een speciale technologie worden de onderliggende drukpunten op het hoofd ontweken, waardoor de hoofdband comfortabeler op het hoofd zit. De comfortkussens zorgen voor het ideaal meebuigen met de vorm van het hoofd. Stel de hoofdband naar jouw wensen in en regel de afstand en hoek van de ogen tot het vizier en ADF. Een extra groot achterkussen zorgt  optioneel voor meer draagcomfort.

Verlicht jouw werkplek

Een nieuw, optioneel werklampje op de helm geeft urenlang krachtig licht, zodat lassers ook in slecht verlichte ruimtes kunnen werken. Deze LED-lamp is specifiek ontworpen voor lassen en is een lichtgewicht, draaiend op de Adflo batterij. Het werpt een brede lichtstraal op de werkplek voor een beter zicht voor en na het lassen. Dit is een veelgevraagde functie van lassers die werken in zware omstandigheden en donkere werkomgevingen, en het vermindert de vermoeidheid en fouten.


Wil jij de primeur?

Vraag meer informatie aan via www.3Msafety.nl/G5-01. Of neem contact op met Intersafe. Contactpersoon: Uw Customer Service medewerker Nederland: T +31 (0)78 618 14 00 of E info@intersafe.eu België: T +32 (0)15 423 320 of E info-b@intersafe.eu Of neem contact op met ons via het contactformulier.

Wil jij de primeur?