MSA introduceert een nieuwe productfamilie voor gecombineerde adembescherming met luchtleiding en ademluchtcilinder. Doelen bij het ontwerpen van deze productfamilie waren veelzijdigheid, betaalbaarheid en comfort. Resultaat is de PremAire combinatie een op de heup te dragen onafhankelijke adembescherming met ademluchtcilinder en toepassingspecifieke configuraties.

Nieuwe MSA PremAire familie

Het belangrijkste onderdeel van de PremAire combinatie is het unieke reduceerventiel. Dit ventiel combineert het eerste traps reduceerventiel, de cilinderafsluiter en manometer. De combinatie van deze drie elementen zorgt voor een erg klein reduceerventiel. Voor extra bescherming heeft het ventiel een harde behuizing. Bovendien is de behuizing zo ontworpen dat het ook als handgreep fungeert.

De gebruiker kan de PremAire combinatie zelf op de voor hem of haar meest comfortabele positie dragen. Dit is mogelijk door het gecombineerde schouder- en gordelharnas. Bij de verplaatsing van het persoonlijk beschermingsmiddel hoeft het volledige apparaat niet losgemaakt te worden. Praktisch werken dus, tijdens het gebruik kan het apparaat van de linker heup naar de rechter heup verplaatst worden, of zelfs vóór de gebruiker gedragen worden.

De PremAire combinatie kan samengesteld worden met het MSA 3S volgelaatsmasker of MSA Ultra Elite-volgelaatsmasker in combinatie met het AutoMaXX-AS-ademautomaat.
Afhankelijk van het toepassingstype of de gewenste goedkeuringen, kunnen er vier verschillende configuraties besteld worden:

  1. PremAire Combination Escape: Ademluchtbescherming alleen om te vluchten (EN402:2003),
  2. PremAire Combination Airline/Escape: Luchtleiding adembescherming met vluchten (EN14593-1:2005, EN402:2003),
  3. PremAire Combination Airline/SCBA: Luchtleiding adembescherming met ademluchttoestel (EN14593-1:2005, EN137:2006) en
  4. PremAire Combination Mini: Ademluchttoestel voor korte duur (EN137:2006 – Type I).

Meer weten

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.