Het uitvoeren, up-to-date en inzichtelijk houden van de vereiste keuringen en het onderhoud van arbeidsmiddelen, BHV-middelen en persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s), kost doorgaans veel tijd. Met behulp van de online tool Matman kan dat veel efficiënter.

 Nieuwe look & feel voor Matman

Onlangs hebben we een aantal verbeteringen in de Matman doorgevoerd. We halen hier de belangrijkste aan:

  • Ondersteuning Chrome en Safari
  • Selecteren van meerdere items in lijsten, over meerdere pagina’s
  • Keuringen aanmaken in bulk, voor verschillende materieelsoort tegelijk
  • Opslaan van in bulk gemaakte documenten
  • Panels opstartscherm: uitfilteren van keuringen als de eigenaar inactief is

Bovendien hebben we de online tool in een nieuw jasje gestoken. Een vernieuwd ontwerp, eenvoudiger navigatie en verbeterde toegang tot onze producten en diensten. In één oogopslag zien waar, wanneer en door wie uw apparatuur is gekeurd? Matman maakt het mogelijk!

Over Matman

Matman maakt de keuringen van uw pbm’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) inzichtelijk. Maar dat niet alleen: u kunt ook al uw andere keuringsplichtige middelen toevoegen in deze handige online tool, zoals bijvoorbeeld uw AED’s en brandblussers. Eenmaal geregistreerd in Matman weet u niet alleen waar, wanneer en door wie uw apparatuur gekeurd is, maar ook wanneer uw materiaal opnieuw gekeurd moet worden. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en bent u tijdig in de gelegenheid een afspraak te maken voor een nieuwe keuring.

De voordelen van Matman

De staat van uw gasmeters, adembeschermende middelen en andere veiligheidsapparatuur altijd overzichtelijk op een rij: een veilig idee. Maar hier houden de voordelen van Matman nog niet op. Zo heeft u, dankzij de online tool, ook altijd alle keuringsrapporten bij de hand. Met een eenvoudige muisklik kunt u de rapporten van keuring op ieder gewenst moment oproepen. Nadert de datum waarop uw materieel opnieuw gekeurd moet worden? U ziet het in één oogopslag in Matman, maar u kunt er ook voor kiezen om een handige e-mailnotificatie in te stellen. De interval bepaalt u zelf. Zo attendeert Matman u op de noodzaak van een herkeuring, zonder dat u er enig omkijken naar heeft. Hierdoor wordt het voor u als werkgever gemakkelijker te voldoen aan de Europese Richtlijn 89/656/EEG, waarin u verantwoordelijk gesteld wordt voor het onderhoud, de reparaties en de noodzakelijke vervangingen van alle benodigde pbm’s binnen uw organisatie. Bent u, ondanks de handige e-mailnotificatie, onverhoopt te laat met keuren van uw materieel? Matman onthoudt voor welk materiaal u nog actie moet ondernemen. Zo hoeft u nooit te vrezen dat het onderhoud aan uw veiligheidsapparatuur op een gegeven moment “vergeten” wordt of er bij inschiet.

Matman: voor wie?

Veiligheid is van het grootste belang. Overal, altijd en voor iedereen. Daarom stelt Intersafe deze handige online tool (te vinden op Matman.intersafe.eu) beschikbaar voor álle klanten met onderhoudsplichtige middelen (pbm’s, arbeidsmiddelen, gereedschappen, meetapparatuur, etc. Arbobesluit, Hoofdstuk 7, artikel 7.4 a (*vraag naar de voorwaarden)

Bezoek de tool matman.intersafe.eu

Meer informatie over Matman?

Contactpersoon: Uw Customer Service medewerker