Werken langs het spoor of langs de weg brengt risico’s met zich mee. Om de veiligheid van medewerkers én van weg- of spoorgebruikers te kunnen waarborgen, moeten speciale voorzorgsmaatregelen genomen worden. Eén van deze maatregelen is het zorgen voor een goede zichtbaarheid van de medewerker. Hiertoe is speciale veiligheidskleding ontwikkeld. De nieuwe Infra-line van Intersafe biedt u een totaalpakket aan veiligheidskleding.

Nieuw kledingpakket van Intersafe gesignaleerd

Wie geregeld de weg op gaat, heeft het vast weleens meegemaakt: vanuit de schemering doemt er ineens een voetganger of fietser op, die slechts ternauwernood ontweken kan worden. Adrenaline door de aderen, het hart in de keel: de schrik zit er goed in, meestal bij beide partijen. Met een schok beseft u weer hoe kwetsbaar het individu is, hoe dun de scheidslijn kan zijn tussen gevaar en veiligheid. Zou de fietser of voetganger daarentegen goed te zien zijn geweest, dan had het hele voorval waarschijnlijk niet plaatsgevonden. Een goede zichtbaarheid kan het verschil tussen leven en dood betekenen!

Puzzeltocht
Niet verwonderlijk dus dat bij het werken langs het spoor of langs de weg speciale veiligheidseisen worden gesteld aan de te dragen werkkleding. Zo moet deze kleding te allen tijde zijn gemaakt van fluorescerend basismateriaal en zijn voorzien van retroreflecterende zilvergrijze banden volgens een bepaald patroon. Deze en andere eisen zijn vastgelegd in de EN ISO 20471 (voorheen NEN-EN 471). Hoewel het niet al te lastig lijkt om aan deze eisen te voldoen, heeft het samenstellen van een kledingpakket in de praktijk veel weg van een puzzeltocht. Met alle gevolgen van dien: niet alleen wordt het een hele zoektocht om alle werkkleding te vergaren, maar ook worden medewerkers geconfronteerd met diverse merken en maatvoeringen. Toonaangevende bedrijven met infra-werkzaamheden zouden dan ook zeer gebaat zijn bij een totaalpakket voor de infratechniek. Voor deze bedrijven heeft Intersafe een nieuw kledingpakket samengesteld: de Infra-line. Gert-Jan van Spanje, Category manager Workwear & Footwear bij Intersafe: “Tot onze klantenkring behoren veel ondernemingen die bekend zijn met infra-werkzaamheden. Wij zijn allereerst met hen rond de tafel gaan zitten om een behoefte-inventarisatie te maken. Daarna zijn we in gesprek gegaan met fabrikanten. We hebben draagproeven gedaan bij grote bedrijven en hen om feedback gevraagd. Al deze resultaten hebben we verwerkt in het ontwerp van het pakket.” Een flinke klus, maar de resultaten mogen er zijn: de nieuwe Infra-line voldoet aan gebruikerswensen én aan de nieuwste EN ISO 20471 normeringen (voorheen NEN-EN 471). Voor klanten leidt dit tot continuïteit in kwaliteit en levering, een uniforme uitstraling en de zekerheid dat aan alle wet- en regelgeving is voldaan.

Totale ontzorging
Ondernemingen die belast zijn met infrawerkzaamheden kunnen vanaf nu het gemak ervaren van één pakket, één levering, één factuur en één aanspreekpunt, zowel voor werkzaamheden langs de weg (oranje veiligheidskleding) als langs het spoor (gele veiligheidskleding). Totale ontzorging van de klant, dát is waar Intersafe naar streeft. Vanzelfsprekend behoort daarbij ook de mogelijkheid om het Infra-line pakket toe te voegen aan www.mijnpbmpakket.nl, het online bestel-, beheer- en registratiesysteem van Intersafe. Via dit systeem kunnen medewerkers zelf hun bedrijfskleding en/of persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm’s) bestellen, uiteraard binnen de wensen en voorwaarden die u vooraf heeft vastgelegd. Iedere werknemer krijgt de beschikking over een eigen werknemersprofiel, waarbinnen hij of zij door middel van bijeengespaarde punten bestellingen kan doen. Met dit budgetbeheersysteem brengt u het bestelproces zo laag mogelijk in de organisatie, waardoor u tijd en kosten bespaart. Tegelijkertijd wordt de kans op foutieve bestellingen geminimaliseerd. Niet voor niets werken veel (grote) klanten al met het online bestelsysteem van Intersafe. Voor hen verandert er qua werkwijze niets: doordat het Infra-line pakket kan worden toegevoegd aan het bestaande systeem, bestellen zij in het vervolg net zo gemakkelijk hét kledingpakket voor de infrastructuur als alle andere werkkleding en pbm’s.

Het Infra-line pakket is vanaf NU verkrijgbaar!

Het pakket bestaat uit:

 • T-shirt
 • Polo-shirt (lange en korte mouw)
 • Polosweater
 • Fleecejack
 • Soft shell
 • Pilotjack
 • Parka
 • Overall
 • Bodybroek
 • Worker
 • Veiligheidsvest (standaard, vlamvertragend en anti-statisch)

Meer weten?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.