De COVID-19 crisis heeft ons er toe aangezet dat we onze gewoontes drastisch hebben veranderd.

mondkapjes een gevaar voor het milieu

Sinds maart 2020 –  bij de start van de COVID-19 pandemie – zijn mondkapjes essentieel geworden als ‘accessoire’ op de werkplek en in ons dagelijks leven om onszelf en anderen te beschermen tegen het virus. Het dragen van een mondkapje is inmiddels het ‘nieuwe normaal’ geworden. Werkgevers voorzien in veel gevallen in deze wegwerp mondkapjes en zijn dit vaak zelfs verplicht. Intersafe kan u hierbij ondersteunen via onze ‘Covid webshop’ met een selectie aan artikelen zoals mondkapjes die de volgende werkdag al worden geleverd.

Tegelijkertijd is de impact van een wegwerp mondkapje op het milieu ronduit dramatisch te noemen. Het massale gebruik leidt daarom ook tot grote zorgen. Wegwerp mondkapjes zijn gemaakt van plastic, elastaan en soms een metalen draadje. Het kan tot 450 jaar duren voordat de natuur een mondkapje heeft afgebroken. Daarmee dragen deze mondkapjes bij aan plastic-gerelateerde vervuiling in de natuur. Desondanks zijn mondkapjes nog erg vaak te zien op straat en in de natuur, met alle gevolgen van dien. In recent onderzoek verwachten de Verenigde Naties dat 75% van alle gebruikte maskers uiteindelijk terecht komt in de natuur. Op straat en in de oceanen.

“Het kan tot 450 jaar duren voordat de natuur een mondkapje heeft afgebroken”

Voor bedrijven zoals Intersafe en Lyreco – het moederbedrijf van Intersafe – die zich betrokken en op een verantwoordelijke manier inzetten voor het beschermen van de natuur en het milieu, zorgt dit voor een uitdaging omtrent ‘afvalmanagement’ en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Daarbij komt ook een grote verantwoordelijkheid omtrent het duurzaam verwerken van deze maskers. De komende maanden houden we u op de hoogte van meer duurzame initiatieven rondom dit thema waarmee we deze vervuiling tegen gaan. Wij willen daarom nogmaals onze betrokkenheid bij de circulaire economie benadrukken en zetten ons in om afval zo veel mogelijk te beperken. Doet u dat ook?

Meer informatie?

Contactpersoon: Uw Customer Service medewerker
Nederland: T +31 (0)78 618 14 00 of E info@intersafe.eu
België: T +32 (0)15 423 320 of E info-b@intersafe.eu 
Of neem contact op met ons via het contactformulier.