Microgard Limited biedt een uitgebreid assortiment van luchtpakken die gecombineerd met adembescherming het lichaam bescherming bieden tegen gevaarlijke stoffen. Dit assortiment is ontwikkeld in samenwerking met meerdere internationale bedrijven uit een scala van industrieën; waaronder kernenergie generatie, farmaceutica en de autoindustrie.
Microgard luchtpakken

De pakken zijn ontworpen om de gebruiker te beschermen tegen deeltjes en vloeistoffen in de werkomgeving. Bovendien kenmerken de luchtpakken zich door de balans tussen vereisten ten aanzien van bescherming en draagcomfort. Bij werknemers die een luchtpak dragen verminderd de hittestress en neemt de productiviteit toe.

Veiligheidsvoorzieningen
Elk luchtpak is voorzien van de volgende veiligheidsvoorzieningen:

  • Panoramisch vizier: het vizier is groter dan de Europese normen aanbevelen. Dit resulteert in een extra goed zicht op het werkgebied.
  • Uitademventielen: elk luchtpak is voorzien van twee uitademventielen in de kap en twee in de rug. Via deze ventielen kan CO2 ontsnappen en wordt de druk in het pak geëgaliseerd.
  • Noodtrekkoord: in geval van nood kan het pak snel worden uitgetrokken door aan het koord te trekken.
  • Lage luchtdruk alarm: indien de luchtdruk binnen het luchtpak beneden het minimum komt, wordt er een fluitsignaal geactiveerd zodat de gebruiker gealarmeerd wordt voor deze onveilige situatie.

Hoogwaardige materialen
De Microgard luchtpakken zijn leverbaar in 3 verschillende materialen.

  • MICROGARD 2500: een materiaal met goede mechanische sterkte dat bescherming biedt tegen vloeistoffen en deeltjes. MICROGARD 2500 behaalt de hoogste classificaties voor bescherming tegen biologische agentia, volgens EN 14126: 2003 en ASTM F1671. De kleur van de stof is wit.
  • MICROCHEM 3000: een licht en comfortabel chemisch beschermend weefsel. Deze duurzame multi-layer stof geeft een zeer effectieve barrière tegen zowel anorganische chemicaliën als biologische gevaren. De kleur van de stof is geel.
  • MICROCHEM 4000: een stof die een barrière biedt tegen veel geconcentreerde organische, anorganische chemicaliën en biologische middelen. Getest op meer dan 180 chemische stoffen, met inbegrip van stoffen voor chemische oorlogvoering, dit multi-layer materiaal staat bekend als lichtgewicht toch duurzaam en comfortabel. De kleur van de stof is groen.

Meer weten?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.