Chemische bescherming: AlphaTec® 4000 CFR

Onder eindgebruikers in de chemie, petrochemie, olie en gas komt er de laatste jaren steeds meer vraag naar kleding met meervoudige bescherming. Duidelijk is dat werknemers hun veiligheid belangrijk vinden maar dat ze ook actief op zoek zijn naar manieren om veiliger én productiever te kunnen werken.

Schokkende cijfers

Volgens een recent rapport van de Verenigde Naties sterft er elke 15 seconden iemand door blootstelling aan gevaarlijke stoffen op het werk. Dit schokkende feit en de stijgende vraag hebben ertoe geleid dat Ansell nu haar nieuwste creatie kan lanceren.

Maak kennis met de gloednieuwe Alphatec® 4000 CFR

Eigenlijk is dit één pak met alle voordelen van twee pakken: dit multifunctionele kledingstuk beschermt uitstekend tegen chemische stoffen en werkt ook vlamvertragend. Het pak is zo ontworpen dat het de drager beschermt tegen chemische sprays zonder in te boeten op de bescherming tegen vlamverspreiding in geval van steekvlammen.

Waarom één oplossing voor meerdere gevaren?

 • Met de AlphaTec® 4000 CFR kan je makkelijker met gevaarlijke chemicaliën werken.
 • Beschermt door absorptie van chemische stoffen via de huid te voorkomen.
 • Volgens de testen vormt het 8 uur lang een barrière tegen tal van gevaarlijke organische oplosmiddelen waaronder ontvlambare en niet-ontvlambare chemicaliën.
 • Voorkomt blootstelling aan chemische vloeistofsprays met dubbele rits en buitenflap. Vloeibare chemicaliën kunnen hier niet binnendringen.
 • Innovatieve weefseltechnologie voor uitzonderlijke chemische bescherming in een beschermingspak met vlamvertraging.
 • Voorkomt kortstondige blootstelling bij ongelukken met steekvlammen en verlaagt het risico dat kleding in brand vliegt.
 • Streng getest volgens de wettelijke normen.
 • Zeer opvallende feloranje kleur vergroot de zichtbaarheid van werknemers op de werkplek.

Wanneer heb je het meest aan de Alphatec® 4000 CFR?

De gloednieuwe AlphaTec® 4000 CFR is speciaal ontworpen voor uiteenlopende beschermingsbehoeften in de chemie, petrochemie, olie en gas en is getest voor gebruik bij de volgende toepassingen:

 • Chemische monstername.
 • Gebruik van procesapparatuur om vloeistoffen over te brengen.
 • Reparatie en onderhoud van procesapparatuur.
 • Laden en lossen van chemische tanks.
 • Schoonmaken van chemische lekken en gemorste vloeistoffen.

Wat maakt deze meervoudige oplossing zo bijzonder?

De gloednieuwe AlphaTec® 4000 CFR is streng getest volgens alle eisen, inclusief de ISO 13506. Hier wordt materiaal getest met behulp van een 4 seconden durende simulatie met steekvlammen. Uit de test bleek dat de AlphaTec® 4000 CFR als een laag fungeert die opgeofferd wordt in geval van een steekvlam. Daarmee voldoen we ook aan de EN ISO 14116 index 1. Ook belangrijk om te weten is dat de AlphaTec® 4000 CFR niet zonder isolerende of vlamvertragende kleding mag worden gedragen. Het pak dient altijd te worden gedragen over thermische kledingstukken met vlamvertraging die aan EN ISO 14116 Index 2 of hoger voldoen.

Waarom zou je voor de gloednieuwe Alphatec® 4000 CFR kiezen?

Vanuit het oogpunt van toegevoegde waarde kunnen veiligheidsmanagers met de gloednieuwe AlphaTec® 4000 CFR het aantal verschillende beschermende pakken verminderen en hun PBM-voorraad onder controle houden met deze twee-in-één beschermende kleding. Want dit is niet zomaar een pak, dit is het bewijs dat Ansell een toonaangevende PBM-fabrikant ter wereld is.

Meer informatie over de Alphatec® 4000 CFR?

Neem contact op met jouw Intersafe contactpersoon en we helpen je graag verder.
📧 info@intersafe.eu 📞 +31 (0)78 618 14 00