Mangaten afdichten in een handomdraai én de afdichting ook weer eenvoudig verwijderen? De Multi Pro Barrier van Rozell maakt het mogelijk! De Multi Pro Barrier kent vele voordelen en is nu ook verkrijgbaar met een (optioneel) Lockout-Tagout afsluitsysteem.

Mangaten afgedekt in een handomdraai Multi Pro Barrier

Vóór de ontwikkeling van de Multi Pro Barrier werden mangaten afgezet met afzetband en ander plastic gaas. Deze ‘oplossing’ bracht verschillende nadelen met zich mee. Allereerst werden de materialen na gebruik vaak niet opgeruimd, wat zorgde voor troep en onnodige milieubelasting. Ook de omgeving vormde bij deze manier van afdichten een gevaar: het afzetband werd weggehaald door onverlaten, het materiaal waaide weg of werd door weersinvloeden na verloop van tijd onleesbaar. De gevolgen laten zich raden: de omgeving werd niet (voldoende) geattendeerd op het gevaar van chemische dampen die nu eenmaal lang in chemische tanks kunnen blijven hangen. Ook al zijn deze dampen niet zichtbaar, zij kunnen soms voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen!

Multi Good

In samenwerking met Intersafe ontwikkelde Rozell voor Shell de Multi Good Barrier met schroefsysteem. Een hele verbetering ten opzichte van het eerder genoemde afzetband en plastic gaas, want het afdekmateriaal bleef goed zitten en de waarschuwing was ook na lange tijd goed
leesbaar. Het enige nadeel was de lange installatietijd: voor zowel het plaatsen als het verwijderen van de barrier waren sleutels nodig. In geval van een noodsituatie is het echter wenselijk de barrier met één handomdraai te kunnen verwijderen.

De nieuwe Multi Pro

De Multi Pro Barrier is, in tegenstelling tot z’n voorganger, eenvoudig aan te brengen en te verwijderen door middel van een slide/klem-systeem. Hierdoor heeft u geen gereedschap meer nodig om de barrier te plaatsen of weg te halen. Een veilig idee in geval van nood!
Inmiddels hebben tal van bedrijven binnen de chemische industrie kennisgemaakt met de Multi Pro Barrier. Het product is uitgerold op een aantal beurzen, waaronder MaintenanceNext (Rotterdam), Health & Safety events in Birmingham en Londen en AplusA in Düsseldorf. Ook op
het National Safety At Work Event 2015 was de Multi Pro Barrier met een stand aanwezig.

Ook geschikt voor horizontale gaten

Uiteraard is de Multi Pro Barrier uitstekend inzetbaar binnen de chemische industrie. Maar ook in tal van andere situaties biedt de Multi Pro Barrier een oplossing, zoals bijvoorbeeld bij werkzaamheden aan de riolering. De aanwezigheid van dergelijke horizontale gaten wordt vaak slechts aangegeven door middel van pionnen of een hekje, waardoor het gat zélf onafgedekt blijft. De Multi Pro Barrier blokkeert het gat niet alleen visueel, maar ook fysiek.

Wet- en regelgeving

De veiligheids- en gezondheidsregelgeving stelt beveiliging van mangaten op plants verplicht. Alleen visuele afsluiting is niet afdoende: de mangaten moeten ook fysiek beveiligd zijn. De Multi Pro Barrier voldoet aan de Europese wet- en regelgeving, temeer daar deze wet- en regelgeving vereist ook dat de barriers in geval van nood eenvoudig verwijderd moeten kunnen worden, zodat het mangat als vluchtweg kan worden gebruikt. (bron: www.arbovakbase.nl)

Met behulp van de Multi Pro Barrier, bevordert u de gezondheid en veiligheid van uw werknemers. Tenslotte wil iederéén aan het einde van de werkdag weer gezond en veilig naar huis.

Meer weten?

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.