De noodzaak van het gebruik van valbeveiliging is inmiddels bij de meesten bekend, wat al een grote stap in de goede richting is. Echter zijn er specifieke situaties die vragen om aanvullende bescherming.

Lassen op hoogte

Er wordt vaak geen rekening gehouden met de specifieke werkzaamheden die op hoogte worden uitgevoerd. Er worden namelijk ook las-en slijpwerkzaamheden uitgevoerd, terwijl de meeste valbescherming hier helemaal niet voor is gemaakt.

Het spreekt voor zich dat iemand die werkt in de buurt van vonken hier speciale kleding voor aantrekt, zoals een lasoverall, logischerwijs zou je er dan ook vanuitgaan dat men ook een harnasgordel aantrekt met dezelfde bescherming.
Dit is echter vaak niet het geval, de meeste valbeveiliging is namelijk niet ontworpen en gekeurd om te dragen tijdens las- en slijpwerkzaamheden.

3M heeft hier een oplossing voor gevonden door de Fall Protection Welders Range te ontwikkelen. Deze Welders Range is juist speciaal ontworpen en gekeurd om te dragen in deze specifieke omstandigheden. Met deze lijn ben je dus, én beschermd tegen vallen van hoogte én tegen spatten tijdens las- en slijpwerkzaamheden. Samen met 3M heeft Intersafe een brochure gemaakt met 3M en Intersafe artikelnummers.

Bekijk hier de brochure van de 3M Fall Protection Welders Range.

Download hier


Meer informatie?

Contactpersoon: Uw Customer Service medewerker
Nederland: T +31 (0)78 618 14 00 of E info@intersafe.eu
België: T +32 (0)15 423 320 of E info-b@intersafe.eu Of neem contact op met ons via het contactformulier.

Meer informatie?