In de nieuwe Verordening Persoonlijke beschermingsmiddelen 2016-425, wordt lawaai dat schadelijk is voor het gehoororgaan officieel erkend als een onomkeerbaar gevaar voor de gezondheid. Zodra de nieuwe verordening definitief is, valt gehoorbescherming in dezelfde hoge risicocategorie, te weten Categorie III, als ademhalingsbescherming, valbescherming, chemicaliën beschermende producten, etc.

Is uw gehoorbescherming geschikt?

Beroepsslechthorendheid staat jaarlijks in de top drie van gemelde beroepsziekten veroorzaakt door onder meer het feit dat 1 op de 3 gebruikers van gehoorbescherming onvoldoende is beschermd.
En dat terwijl schadelijk lawaai één van de drie grootste gevaren voor de gezondheid op de werkplek is en gehoorbeschadiging is onomkeerbaar.
Het lijkt zo simpel. Kies de juiste gehoorbescherming. Draag het gehoorbeschermingsproduct op de juiste manier, en draag het altijd. De praktijk blijkt toch iets lastiger.
3M biedt u een compleet gehoorbeschermingsprogramma gebaseerd op de vaststelling van lawaai, naar bescherming van uw werknemers en de validatie van hun gehoorbescherming.

Bekijk de video.