Intersafe, een toonaangevende Europese leverancier van producten en diensten voor de veiligheid op de werkplek, heeft haar samenwerking met Viapost verlengd met 5 jaar. De contractverlenging gaat gepaard met een verhuizing van de voorraden van Intersafe naar ViaPost-platform Lyon Noord. Intersafe kent een sterke groei met heel wat toekomstige projecten, zoals de lancering van diverse platforms.

INTERSAFE vernieuwt haar vertrouwen in VIAPOST

Een langdurige samenwerking, voortgedreven door succes

Als historische klant sinds 2002 van Morin Logistic, en daarna van Viapost, heeft Intersafe ervoor gekozen om het beheer van haar BtoB-logistiek opnieuw toe te vertrouwen aan Viapost. Viapost wist Intersafe te overtuigen door de kracht van haar structuur, ontwikkelingsprojecten, continue verbeteringsprocessen, en met name ook door haar expertise op het gebied van e-commerce, transportoplossingen, flexibiliteit en de jarenlange beheersing van de activiteit van Intersafe.

Om de groei en de ontwikkeling van de activiteiten van Intersafe te ondersteunen gaat deze contractverlenging gepaard met een nieuwe locatie van de dienstverlening binnen Viapost: de Intersafe-activiteit wordt voortaan uitgevoerd door de Viapost-teams van Lyon Noord in Saint-Didier-sur-Chalaronne. Op een oppervlakte van 11 000 m², afgestemd op de logistieke behoeften van haar klant, voert Viapost dagelijks alle logistieke operaties uit:

  • opslag van de producten
  • ontvangst, voorbereiding en verzending van de orders aan de zakelijke klanten van Intersafe, voornamelijk in Frankrijk
  • beheer van de retourzendingen
  • voorraadbeheer, rapportage van de activiteiten, controle van de transportactiviteit, voortdurend zoeken naar een verbetering van de activiteiten
  • beheer van de transportdiensten

“Intersafe is een klant die we al jaren begeleiden bij haar ontwikkeling en die ons bij haar projecten betrekt in een sfeer van vertrouwen en dynamiek. Karine Théa, directeur-generaal van Viapost.

Executive Team Intersafe bezoekt platform Lyon Noord

Op 18 juni ontving het voltallige Viapost-team het Executive Team van Intersafe met veel enthousiasme op het Lyon Noord-platform. De leden van het team kregen eerst een woordje uitleg bij de mogelijkheden die de diensten en het netwerk van Viapost bieden, en werden vervolgens ondergedompeld in de dagelijkse activiteit van het platform. Zo kregen ze de volledige workflow en weg die de producten afleggen te zien, en waren ze getuige van de bijzondere zorg waarmee de orders van de klanten worden voorbereid.
“ViaPost is Europees marktleider in de logistiek voor e-commerce en heeft meer dan 10 jaar ervaring. Daarom is ViaPost bij onze logistieke processen een echte partner die ons bijstaat om onze klanten te voorzien van oplossingen en expertise.” Aldus Yves Pétin, CEO van Intersafe.

OVER

VIAPOST
Viapost is een dochteronderneming van de groep La Poste en is gespecialiseerd in de logistiek voor e-commerce. In verband met de marketingstrategie en de groeidoelstellingen van bedrijven biedt Viapost advies aan op het gebied van de bevoorradingsketen en logistieke en transportoplossingen om alle stromen – in Frankrijk en in Europa – te optimaliseren en te beveiligen. Viapost biedt ook ondersteuning aan op het gebied van klantrelaties. Haar dienstverlening is gebaseerd op schaalbare informatiesystemen, innovatieve oplossingen en geavanceerde technologieën. Referenties Viapost: Eden Park, Envie de Fraises, Kiabi, Vestiaire Collective (mode en accessoires), Julien Farel, Nocibé,  Nuxe, Sephora, Plantes et Jardins, Régime (cosmetica, welzijn en gezondheid), Lima, Made.com, Rue du Commerce (huishoudelijke apparatuur, high-tech), Smartbox, Wanimo (cultuur, vrije tijd).
Voor meer informatie: www.viapost.fr – Twitter: @viapost – Youtube: Viapost

CONTACT PERS

Agence Point Virgule pour Viapost
Chrystel Libert – Tél. : 01 73 79 50 63 – clibert@pointvirgule.com

Voor Intersafe
Ciska van der Garde – Tel +31 (0)78 652 46 66 – c.van.der.garde@intersafe.eu