Hans Aalderink en Rogier Kolsters van Interafe Services hebben beiden het certificaat Fit2Fit behaald bij BSIF in Groot-Brittannië. Met het behalen van dit Certificaat verzekert Intersafe Services de klant er van dat de fittest op een professionele en betrouwbare manier wordt uitgevoerd en gerapporteerd.

Intersafe Services fittesten gecertificeerd door BSIF

In Groot-Brittannië en in Amerika is het al jarenlang verplichte kost: de fittest voor adembescherminsgmiddelen. Ook in Nederland neemt de belangstelling voor Face Fit testing toe. De Face Fit testen van Intersafe Services zijn gecertificeerd door de Britse BSIF, zodat u verzekerd bent van betrouwbaarheid en professionaliteit.

Bij de fittest ligt de focus op het product tijdens de gebruiksfase: getest wordt of de adembeschermingsmiddelen waarmee u werkt, in de praktijk de bescherming bieden die u nodig heeft. Sluit het kapje of masker goed aan op het gezicht van de gebruiker? Treedt er geen randlekkage op? Maar ook: wordt de adembescherming op de juiste manier opgezet en onderhouden?

Deze vragen en meer kunnen op twee manieren worden beantwoord: door middel van een kwalitatieve face fittest of door een kwantitatieve variant. Laatstgenoemde wordt aangeraden bij werkzaamheden die een hoge beschermingsgraad vereisen. Wordt de face fittest niet behaald, dan moet de gebruiker direct geadviseerd en geholpen kunnen worden. De face fit test mag dan ook alleen worden afgenomen door erkende, onafhankelijke fittesters.

In Nederland wordt de fittest genoemd in de gebruiksrichtlijn adembescherming NEN-EN 529. De branchevereniging van ondernemingen in de persoonlijke veiligheid, AVAG, is hard aan de slag om een standaard voor fittesten te ontwikkelen. In de tussentijd reisden medewerkers Hans Aalderink en Rogier Kolsters af naar Groot-Brittannië om daar het certificaat Fit2Fit te bemachtigen. Hiertoe legden zij examen af bij de BSIF, de British Safety Industry Federation.

Met het behalen van het Fit2Fit-certificaat verzekert Intersafe Services de klant van een professionele en betrouwbare uitvoering en rapportage van face fit tests.

Meer weten?
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met uw Customer Service medewerker.

Of vraag de gratis whitepaper over fittesten aan.